2009. december 14., hétfő

Neorusztik nappali - így tervezek én


Elkészültem egy fiatal férfi lakásának tervével. A megrendelés kulcsszavai: nagyon mai, de nem hideg, változatos anyagfelhasználás, csajozós intimitás, az anyagiak terén tág lehetőségek. Lelkesen vetettem bele magam a tervezésbe, szerintem ez minden lakberendező álom munkája: nem kell sok funkciót bezsúfolni a térbe, lehet szárnyalni. Úgy gondoltam, hogy a nagy alapterület megengedi az általam csak neorusztiknak becézett eklektika megvalósítását. Tégla-beton kombó a falakra, egy kis ipari minimál a konyhába, szarvasagancs dekoráció (de szigorúan ezüstre festve!), állatbőr a padlón, meleg árnyalatú bársonyfüggöny, fekete ablakkeretek és lábazati lécek. Sok ellenpólussal dolgoztam: hideg és meleg színek/felületek váltakozása, high tech és rusztikus elemek keverése. Szerintem mégis egységes és barátságos. Kérem pontozni! :-)



Különlegesen rakott, világosan pácolt amerikai dió parkettát képzeltem el a lakáshoz, a Bo-concept sötétebb árnyalatú bőr szőnyegével.

Egyes helyeken világos árnyalatú, nyers beton, máshol meleg bontott tégla képezi a falburkolatot.

Az étkezőbe Tom Dixton lámpája alá, a Minotti "csavarosan" egyszerű asztalához négy Maarten Baas égetett barokk széket társítottam.
SHARE:

2 megjegyzés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.