2010. január 31., vasárnap

Valentin napra

Azóta készülök ki a Cosmopolitantól és a valentin naptól egyaránt, amióta a nevezett magazin hasábjain következő tippet sikerült elkapnom (igyekszem pontosan idézni): kedveskedj pasidnak, alakíttasd át zuhanyzóját kétszemélyesre! Mi van?!
Mindegy, már mi is be vagyunk hülyítve, és érzéketlen taplónak számítanék, ha február 14-én nem lepném meg a páromat valami szivecskés-szerelmes izével. Elkezdek hát én is ötleteket gyűjteni a netről. És igyekszem a földön maradni...:)
Ezt a helyes párna párt a The Bazaarium-nál lehet megvenni. Hasonlót csináltathatsz is, a legtöbb plázában rávasalják képeidet akár hozott párnára is.
SHARE:

2010. január 30., szombat

Hétvégi matiné

Forrás: http://www.yossawat.com
Európa vizes nagyvárosaiban járva mindig irigykedve figyeltem a lakóhajón élőket, annyira kúlnak tartom ezt az életformát. Ma, két gyerekkel is imádnám, de Budapesten lehetetlenné teszik a hatóságok különböző extra költségekkel és engedélyekkel. Nem értem, miért nemkívánatos nálunk az, ami Nyugat-Európa történelmi belvárosaiban szuperül működik. Vajon Mátyás szeretné? Én elheverésznék azon a teraszon, és szívnám a "friss" dunai levegőt!
SHARE:

2010. január 29., péntek

Szekrénytorzó

Hogy ne csak a leendő kismamák kedvére tegyek ma! A másik véglet: néznél pucér fanőt a hálódban? Peter Rolfe szoborbútora sem praktikus, sem helykímélő. A kivitelezés igényes, a giccsszint viszont magas. Kéne?
Ha muszáj lenne választanom, inkább ezt. Bár, ha már lúd.., kár, hogy ilyen diszkrét az altáji kiképzés...:)Forrás: likecool
SHARE:

Bazár: etetőszék mustra

Akinek nincs még gyermeke, elképzelni sem tudja az újdonsült szülő előtt megnyíló, határtalannak tűnő új világot: szépséges (és létfontosságú...) tárgyak tonnáit kell halaszthatatlanul beszerezni a piciny jövevénynek. Ha a térszervezés jól sikerült (magyarán a gyerekszoba jól látja el funkcióját, és szimbiózisban tud működni a nappalival, továbbá a babakocsit is el lehet suvasztani valahová), akkor a gyermekes lét egyetlen nagyobb megtestesülése a felnőtt bútorozásban egy etetőszék lesz. Ezen a ponton a felháborodott anyatigrisek támadásait megelőzve egy kis kitérőt teszek. Nem, nem dugom a gyerekeimet az ágyneműtartóba. Igen, egész nap játszanak, és rosszak is. Van olyan gyerekszoba-nappali felállás, amelyik megelőzi a játékosdobozok - jellemzően - tv környéki felhalmozását.
De visszatérve a lényegre, íme néhány gyermekszék az én favoritjaim közül. A fenti, Bloom etetőszékben gyönyörűségén kívül még az a klassz, hogy egyszerre látja el a pihenőszék funkciót (pici csecsemőt azért nem raknék bele, annyira nem lehet megdönteni!), etetőszékként is remekül működik, és teleszkópos lába révén végigkíséri a gyermek növekedését. Ára ennek megfelelően borsos, 90.000 Ft a Brendonban.
Ha rattanban utaztok otthon, ne hagyjátok ki a legkisebbet sem. Azon kívül, hogy jól néz ki, valószínűleg semmit nem tud... Beszerezhető a bababoo-nál, akiket egyébként a legjobb szívvel ajánlok! Nagy kedvencem a 36 éves Stokke Tripp Trapp. A gyerekkel együtt nő úgy, hogy az ülés és lábtartó lapja állítható. Szuper-cuki "puhásító" béléseket, több féle babarögzítőt (műanyagot, vagy szép fa-bőr kombinációt) lehet kapni hozzá. Csak és kizárólag azért nem ezt szereztük be, mert nem volt tálcája, ami szerintem létfonosságú kiegészítő. De ezt most egy dán dizájner megoldotta, megalkotta a playtray-t. A Tripp Trapp ára 49 900 Ft a bababoo-nál. Isteni darabot találtam a neten: újrahasznosult és továbbhasznosítható gyermekülés: Belkiz Feedaway. A világ legjobb gyerekszéke, soha ennél praktikusabb darab ebben a műfajban még nem készült: IKEA Antilop etetőszék. 4500 Ft-ból megúszhatjuk a kérdést (tálcástól). És amit ezért kapunk: tökéletesen tisztítható, könnyen szállítható darab és letisztult dizájn. Én erre szavazok.
SHARE:

2010. január 28., csütörtök

Thonet akkor és ma

Forrás: dexigner
Kedves állandó olvasómnak és blogger társamnak, otthon,édes-nek küldöm a fenti képet!
Thonet Collect márkanéven újragyártott, számozott, kézzel aláírt tanúsítvánnyal rendelkező Thonet darabok látnak napvilágot. 2009-ben 25 darab Nr 1. hintaszék kerülhetett a gyűjtőkhöz.Ami laikusok számára kevésbé köztudott, hogy az 1919-ben alapított Thonet cég nem csak fával dolgozott, hanem a harmincas évektől (a Bauhaus olyan mestereivel kooperációban, mint Mart Stam, Mies van der Rohe, vagy a magyar Breuer Marcel) hajlíott csőbútorok gyártásával frissítette a kínálatát.

Ulrich Böhme S826 hintaszéke bármely mai modern otthon méltó dísze lehet.
SHARE:

Bazár: a hintaszék ma

Az amerikai legenda szerint a hintaszéket Benjamin Franklin találta fel, amikor egy egyszerű hajlíott valamit erősített egy sima szék lábaihoz. (Ezek szerint előző idevágó bejegyzésem a klasszikus spanyol viasz esete...) A mai kínálatot nézve azt látom, hogy a hintaszék teljesen elszakadt ősétől, és önálló fejlődési pályára lépett. Van is ebben ráció: lássuk be, teljesen felesleges darabról lévén szó, inkább a luxus termékek palettáján a helye. Mert hát lehet hintaszék nélkül élni. De mégiscsak jobb vele.

Gondolom nem vagyok egyedül, amikor kimondom, régóta ácsingózom egy RAR hintaszékre (Ray és Charles Eames kultikus darabja). Anyukák, leendő anyukák, mindenre hajlandó dizájn őrültek: párotok tuti nem mond nemet, ha a szoptatás nehézségeire hivatkoztok... Van, aki már 200 dollárért is szerzett egyet az e-bay-en. Átszámítva mintegy fél millát kóstál a bauhausos beütésű Ica hintaszék.Szobor szépségű és viszonylag helykímélő darab az inhabitat shop-ból. A dizájn nagymestere Eero Aarnio már a nyolcvanas években bemutatta Keinu névre hallgató hintaszékét, ami folyamatos finomítással mára elérte végső és tökéletes alakját. Egymillióért a miénk lehet a FinnishDesignShop-ból.Áramvonalas műanyag csoda Ron Aradtól. A Voido ára nem is olyan húzós, mindössze 115 000 Ft-ért már a miénk lehet! Álomszép rozsdamentes dizájn Wendell Castle-től. Az Abilene megfizethetetlen.Ismét egy műanyag hintaszék Zheng Ruixingtől. Általános negyedikben ilyennek képzeltem 2010 hintaszékét, és tessék! A Ruby már nem is szék: hintázási segédeszköz. ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉs, szándékosan a végére hagytam. Íme álmaim tárgya, vágyaim netovábbja: MAMMA. Potom 6000 dollár (1,2 milla forintban). Dani erre azt mondta, egyelőre próbáljak meg kicsit örülni a tojásfotelemnek...
SHARE:

2010. január 27., szerda

Mini fürdőbe

Forrás: smallplacestyle

Aprócska lakást tervezek, mindössze 20 nm (+galéria). Az interneten szörföztem ötletekért, íme néhány megoldás fürdőszobára. Nem mind realisztikus megoldás, de érdekes dolgokat találtam. Ez a fenti okosság például keskeny fürdőkbe lehet hasznos ötlet, ha a mellette lévő helyiség tároló funkciót lát el, ahová betolhatjuk az épp használaton kívüli mosdót.

Közepesen kicsi fürdőkbe, ahová a bidet csak a wc-re rácuppantva fér el. Hibrid megoldás altáji higénia mániásoknak.Forrás: trendír

Zuhanyfüggönnyel egybeépített kecses tusoló.Forrás: http://www.atelier29.blogspot.com

Kevéssé elegáns, ámde praktikus megoldás arra az esetre, ha a mosógép tényleg már csak a nyakunkba fér el...Forrás: http://www.momoy.com

Végezetül az örök kedvencem: szükség szerint ki-be hajtogatható funkciók. Star trek fürdő, kár, hogy az ára is az egekben van (kb. 3,8 millió forint). Ennyiből megkapom az egész lakást.Forrás: smallspaceliving
SHARE:

2010. január 26., kedd

Brooklyn legdrágább kérója

25 millió dollárért (majd' 5 milliárd forintért) kelt el az óratoronyban található, lenyűgöző, háromszintes rezidencia. Szerencsés ember, aki megvásárolta: a világ legkirályabb városában, és annak is egyik legizgalmasabb lakásában lakhat. Jó volna látni, miként rendezi be - gondolom az enteriőrtervezőn sem fog spórolni. Egy biztos: falióra nem képezi majd a dekoráció részét. Forrás: Times
SHARE:

2010. január 25., hétfő

Mai cukiság

Kis lakásodat sem kell túlzsúfolni bútorokkal, hogy minden vágyad teljesülhessen. Az oooms holland dizájner gárdának hála, bármely négylábú székből hintaszéket varázsolhatunk. Forrás: likecool
SHARE:

Trófeagyűjtemény

Jó ideje figyelem a nemzetközi tendenciákat, és egyre szembeötlőbb, ahogy a trófeák - a rusztikus vadászlakok falain túl - a hétköznapi háztartások extrém díszítőelemeivé váltak. Íme néhány a szebb/érdekesebb felhozatalból. Lesz folytatás!
Ha hiszitek, ha nem, ezen a képen a két sárga lámpa a főattrakció. Legalábbis a louis poulsen így gondolta reklámozni magát. Az én tekintetemet inkább a bufka rénszarvasfej vonzza.
Ez az agancsos akasztó megvásárolható a le souk-nál. Két vidám kis fazon az etsy-től. Ahol okosan lovagolták meg a divathullámot: nem csak a vacsora, de az esztétikai körítés is szuper az Aranyszarvas étteremben.
SHARE:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.