2010. január 29., péntek

Bazár: etetőszék mustra

Akinek nincs még gyermeke, elképzelni sem tudja az újdonsült szülő előtt megnyíló, határtalannak tűnő új világot: szépséges (és létfontosságú...) tárgyak tonnáit kell halaszthatatlanul beszerezni a piciny jövevénynek. Ha a térszervezés jól sikerült (magyarán a gyerekszoba jól látja el funkcióját, és szimbiózisban tud működni a nappalival, továbbá a babakocsit is el lehet suvasztani valahová), akkor a gyermekes lét egyetlen nagyobb megtestesülése a felnőtt bútorozásban egy etetőszék lesz. Ezen a ponton a felháborodott anyatigrisek támadásait megelőzve egy kis kitérőt teszek. Nem, nem dugom a gyerekeimet az ágyneműtartóba. Igen, egész nap játszanak, és rosszak is. Van olyan gyerekszoba-nappali felállás, amelyik megelőzi a játékosdobozok - jellemzően - tv környéki felhalmozását.
De visszatérve a lényegre, íme néhány gyermekszék az én favoritjaim közül. A fenti, Bloom etetőszékben gyönyörűségén kívül még az a klassz, hogy egyszerre látja el a pihenőszék funkciót (pici csecsemőt azért nem raknék bele, annyira nem lehet megdönteni!), etetőszékként is remekül működik, és teleszkópos lába révén végigkíséri a gyermek növekedését. Ára ennek megfelelően borsos, 90.000 Ft a Brendonban.
Ha rattanban utaztok otthon, ne hagyjátok ki a legkisebbet sem. Azon kívül, hogy jól néz ki, valószínűleg semmit nem tud... Beszerezhető a bababoo-nál, akiket egyébként a legjobb szívvel ajánlok! Nagy kedvencem a 36 éves Stokke Tripp Trapp. A gyerekkel együtt nő úgy, hogy az ülés és lábtartó lapja állítható. Szuper-cuki "puhásító" béléseket, több féle babarögzítőt (műanyagot, vagy szép fa-bőr kombinációt) lehet kapni hozzá. Csak és kizárólag azért nem ezt szereztük be, mert nem volt tálcája, ami szerintem létfonosságú kiegészítő. De ezt most egy dán dizájner megoldotta, megalkotta a playtray-t. A Tripp Trapp ára 49 900 Ft a bababoo-nál. Isteni darabot találtam a neten: újrahasznosult és továbbhasznosítható gyermekülés: Belkiz Feedaway. A világ legjobb gyerekszéke, soha ennél praktikusabb darab ebben a műfajban még nem készült: IKEA Antilop etetőszék. 4500 Ft-ból megúszhatjuk a kérdést (tálcástól). És amit ezért kapunk: tökéletesen tisztítható, könnyen szállítható darab és letisztult dizájn. Én erre szavazok.
SHARE:

4 megjegyzés

  1. haha Having used the TripTrap for my baby boy I´d love to had have the first one :D
    Hope you´re doing fine, Sara

    VálaszTörlés
  2. A Nagymező utcai Coffee Cat-ben volt ikeás etetőszék a lurkós vendégek nagy-nagy örömére. Sajnos annyira kiálltak a lábai, hogy állandóan megbotlottak benne a többi vendégek, ezért egy idő után száműztem a kávézóból. :( Szóval vendéglátóhelyre más kell.

    VálaszTörlés
  3. nekünk is Tripp-Trapp van, és imádjuk:) tálcára meg egyáltalán nem volt szükség, mert az ebédlőasztalunk méretéhez pont passzol a szék. Előny: így már egész pici kora óta egy asztalnál eszik velünk a gyerek:)

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.