2010. január 15., péntek

Gyémánt félkrajcár: Kauker Szilvi

...csiszolt és csiszolatlan magyarok. (Szigorúan objektív!) rovatot indítok, és bízom benne, hogy ez lesz a legnépesebb cimkém.
Régi pesti bérházak padlóit koptatva a lábunk elé nézhetünk néha: kincseken járunk ilyenkor. Engem lelkesít, hogy valaki lehajolt érte, és az évszázados hagyományt folytatva, felturbózva saját egyéniségével a mai magyar valóságban olyan ÉRTÉKET alkot, amelyet unokáink is büszkén mutogatnak majd. Kauker Szilvi iparművész 2006 óta maga önt és tervez csodálatos lapokat magyarpolányi műhelyében a MOZA cementlap manufaktúra élén. Külön szép ötlet, hogy régi darabokat is tart raktáron, ami egyedi és megismételhetetlen burkolatműalkotások megálmodását teszi lehetővé. Szilvivel itt olvasható interjú.




SHARE:

12 megjegyzés

  1. Tavaly ősszel amikor elkezdtük a lakásunkat felújítani annyit, de annyit kerestem valakit aki Magyarországon cementlapokat gyárt. :((( Most már egy jó fél órája a MOZA honlapját nézegetem és közben azon gondolkozom, hogy hogy lehetne szétbombázni újra a konyhát. (Nem hiszem hogy egy két éves kislány mellett van esélyem...) Gyönyörűek!!!

    VálaszTörlés
  2. De kár, hogy már kész a konyha...:) Tipp: mielőtt szétbombázod legközelebb a konyhát, gondold át a burkolat vastagságokat. Ha pl. padlóra tervezed és van szalagparkettával illeszkedése a hidegburkolatnak, az lehet, hogy nehéz ügy lesz, mert ezek a lapok ált. két centi vastagok. Már az aljzatbetonozást úgy kell tervezni, vagy lesz egy hupli.

    VálaszTörlés
  3. Van illeszkedés, de a cementlap hiányában végül 3 cm-es padlástégla lett egy paplakból :). Szép az is, de sajnos takaríthatatlan :(. Meg persze azért a cementlapokhoz nem hasonlítható. Az lehetett a gond, hogy en "metlachiként" ismertem a cementlapot, és nem tudtam, hogy magyarul cementlap a becsületes neve :)

    VálaszTörlés
  4. Ó, szuper, akkor az egy centit feltöltöd padloponnal, és mehet a metlachi! Anno én is így kerestem. Még jó, hogy a házunk épp kidobni szánt 20m2 csodás szecessziós darabot, ami végül a mi teraszunkon kötött ki! :)(Jó tipp: írok Szilvinek, hogy rakja bele a weboldala főcímébe a metlachit, mert így sokan nem találnak rá!)

    VálaszTörlés
  5. hat igen, csak hogy bombazzuk fel a padlasteglat, amit vm. specko burkolattal raktak le, es azota raepult a konyhabutor???
    mázlista :) nekünk is onnan jött az ötlet, hogy még évekkel ezelőtt kiguberáltam egy sittes konténerből 1/2 nm gyönyörű, régi metlachit, kétszer fordultam egy túrahátizsákkal, többször nem birtam szuflával, most már persze bánom, ráadásul szinte tökéletes állapotban vannak... próbáltunk hozzá keresni régit, de olyat persze nem találtunk, és elég horror ára volt egynm-nek, ráadásul mindegyiknek lépcsőház hangulata volt...jó ötlet: a teraszon lehet h. mi is feltudjuk használni azt a keveset:)

    VálaszTörlés
  6. Egyébként biztos nem kell bombázni... A padlástégla is tök jó!!!

    VálaszTörlés
  7. Ez egyszerűen gyönyörű! Szilvit tájépítészként ismertem, nem is tudtam, hogy ilyesmivel foglalkozik!

    VálaszTörlés
  8. Nagyon tetszenek! Magam is hasonlókat tervezek. Örülök, hogy más munkáját ilyen sokra becsülik.
    Ágota

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.