2010. március 1., hétfő

"Anti" gyerekszobák

Forrás: apartmenttherapy

A szakirodalom (és saját tapasztalatom) szerint a várandósság körülbelül 5. hónapja körül előbújik a kismamából a fészekrakó ösztön. Valószínűleg már a terhességi teszt két csíkjánál elkezd azon gondolkodni, hova is nyomorgatja majd be a rácsoságyat, pár hónapig nézelődik, áttervezi a lakást, és a már említett ötödikben vad vásárlásba kezd. Íme néhány tipp, ha nem a hagyományos színösszeállíásokra szavazunk. A fenti képen például a fal és egy bútor is fekete, és mégis milyen derűs az összhatás! A sárga csíkosra festett plafont szuper ötletnek tartom.

Ha sötét falakat tervezünk, pakoljuk tele nagyon világos bútorokkal. Tessék, ennek sincs emo-s hangulata, pedig a freshome tök feketének mondja (én inkább erős kékes lilának látom). A Lago cég nagyon modern gyerekszobái már inkább a mini-tinikhez szólnak. Nekik is van fekete-fehér összeállításuk, de itt a világos a domináns. Gondoljunk csak bele, hogy a gyerekjátékok a szivárvány összes színében pompáznak. Tehát, ha tök fehérre is mázoljuk a szobát, meg fog telni élettel és színekkel, amikor a polcokra kerül a lego vár és a barbie ház. Ám, ha mégis színesre szavazunk,akkor a "ha már lúd, legyen kövér" elv mentén haladnék (még mindig a lago-tól):Ha nincs ötletünk, elég egy fellapozni egy tapéta katalógust. Válasszunk valami merészet, és kombináljuk fehér színű bútorokkal. Nem feltétlenül kell gyerekeknek készült tapétát választanunk. Forrás: styleroom

Falmatricákból is kapható már gyerekeknek szóló, de színeiben egyszerű kivitel. Forrás: archithings

Visszatérve a csecsemők igényeihez, ott sem kell leragadni a világoskék-rózsaszín-sárga púderszíneknél:És végezetül, nem lehet idejében kezdeni a tárgykulturálódást, avagy hogyan neveljünk sznobot gyerekeinkből. Mindenesetre én is imádom ezeket a darabokat:
Louis GhostButterfly
Panton
Ball chair
SHARE:

3 megjegyzés

  1. Teljesenen egyetértek veled! Aki gyerekszoba be- vagy átrendezés előtt áll hallgasson Petrára! Annyit hozzátennék, hogy a nagyobbakat már nyugodtan be lehet vonni a tervezgetésbe, hisz ők lesznek ott a legtöbbet. Nagyon jók a példák, tetszik, az összeállítás.

    VálaszTörlés
  2. anré: igen, sztem is klasszak, nálunk sötétbarna a fal színe...ha megfigyeled viszont a sötét tónusú falaknál mindenhol fehér a padló!!!illetve a csíkos plafon tényleg zseniális ötlet olyan mintha gerendák lennének.
    a starck székek meg nagyon jól néznek ki, de kényelmetlenek sajnos:(

    VálaszTörlés
  3. Nem értek egyet a Starck (Louis Ghost) székeket illetően! Nekünk van felnőtt verzió, és kényelmesnek találom. Elismerném, ha nem így lenne!

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.