2010. február 15., hétfő

Gramercy Park Hotel

Nem ismerek embert, aki többet utazna, mint a sógorom! Látva a fényképeit, megkértem, hogy eztán küldje át nekem a térkulturális szempontból izgató helyszíneket. Garantálom, hogy Balu tippjei ott lesznek a kedvenceink között!
Íme az első, a new york-i Gramercy Park Hotel! Utánajártam, és úgy tűnik kevés embernek van Ian Schragernél nagyobb hatása a mai hotel dizájnra (őt nevezik egyébként a butik hotelek atyjának). A USA Today írja, hogy a Gramercyt a legnagyobb amerikai lapok már a megnyitása előtti napokban (még láttatlanban!) a legmenőbb ingatlanok egyikének nevezték, csak mert Schrager beígért valami nagyon durván különlegeset.
A hoteljeire jellemző minimál dizájnt melegebb, eklektikus térre cserélte, ahol régmúlt idők luxusa dominál. Korábbi projektjeihez szívesen hívta meg a legmenőbb mai dizájnereket, egyik kedvence például Philippe Starck (és az enyém is...:-)), most viszont egy művészre bízta a dekorációt. Ezt a hotelt régi barátja, a neo-expresszionista Julian Schnabel tervezte, ennek megfelelően minden porcikájában érezni a művészi ecsetkezelést: a színek mesteri megválasztása drámai hantulatot teremtett. Imádom!Hajlandó lennék sokat fizetni, hogy itt reggelizhessek:Ez a Schnabel nem lehet egy sportember, a fitneszhez érve kifogyott a szusz. Ezt egy Novotel is tudja:
SHARE:

4 megjegyzés

 1. A vörös posztó nekem nem nagy barátom, viszont a kék fal és a kék kárpitos bárszékek nagyon jók. Mindazonáltal az a télikert-szerű pihegő a maga egyszerűségével és talán mert a legkevésbé sem mesterkélt, nagyon bejön.

  VálaszTörlés
 2. Szerintem ez fantasztikus. Drámai színek, izgalmak érzelmek. Úgy érzem magam, mint egy régi filmben.
  Nagyon tetszik a blogod, Dunai Edit hívta fel rá a figyelmemet. Nekem is van, megengeded, hogy kommentbe beírjam a címét?

  VálaszTörlés
 3. Persze! Promótáljuk egymást!!! :-) Köszi, hogy megkérdezted, kíváncsian várom a címet.

  VálaszTörlés
 4. Én már téged kitettelek oldalra!
  Szóval:http://szobakilatassal.blogspot.com/
  És köszi!

  VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.