2010. február 18., csütörtök

Livingetc 2010 március

Éljen éljen, megérkezett a márciusi szám! Be kell valljam, hogy az előzőt nem tartottam túl erősnek, de ez most mindenért kárpótolt. Kiválogattam a hét kedvencemet.
Az első lakás az angol, kozmetikai cikkel foglalkozó Body Shop alapítójának lányáé. Két kedvenc helyiségem a konyha és az étkező. A konyhában megfogott az Emery & Cie csempék összhangja az antikolt fa konyhapulttal és az inox konyhagépekkel: régies és mégis nagyon mai; rusztikus és mégis high tech. Ha itthon ilyen fílingre vágyunk, maximálisan ajánlom a Mozát!Az étkezőben Ernest Race újrakárpitozott BA 3 székei. Egyrészt imádom, amikor klasszikus darabokat a mai ízléshez igazítanak, másrészt szupernek tartom, amikor ugyanazon asztalt (akár csak színében) többféle szék fogja közre. Tovább lapozva sok csicsával találkoztam: puncs színű nappalik, csíkos falak, mígnem ráakadtam erre a gyerekszobára. Jó ötletnek tartom a különböző színre festett hajópadlót, de tetszenek a különböző ágyak és a komódok is. Két rosszcsont fiút tudok ide elképzelni.Egy dél-afrikai művész lakásában ismét raklap-ágy dizájnnal találkoztam, amit nagyon jópofának tartok. Szeretem az olyan enteriőröket, ahol a dizájn nem a pénzről szól. Sok ötlettel, évek szorgalmas gyűjtögetésével, de akár csak egy-két "ecseris" látogatással sokkal egyedibb életteret alkothatunk, mint ha szimplán beszabadulunk - mondjuk - a Vitrába. (Nem, mintha nem lenne ott egy-két kedvencem...:-))Ezt csak viccesnek találom: egy 21. századi természetbúvár kedvencei.A fiatal tulajok beleszerettek egy 30 éve érintetlen Arts and Crafts házba, beköltözve ezért sok mindent saját kezükkel alakítgattak. Gyönyörű az összes helyiség, személyes kedvencem viszont ez a fekete ágy (bár a falra nyalt, pink fejtámlát én lehagynám, és valami mással elégíteném ki a háló, egyébként általam is jogosnak tartott, élénk-szín igényét).Végezetül már majdnem összecsuktam a magazint, amikor épp az olcsó kis hirdetések előtt egy "luxus kevesebbért" fürdőszobai összeállításba botlottam. Nálunk az itt bemutatott fürdők inkább a "luxus, amennyibe kerül" kategóriába férnének csak el, de egyet feltétlen közlésre érdemesnek találtam. Az üvegmozaik általában nem olcsó mulatság, ez a fajta legalábbis biztosan nem. Spórolhatunk viszont azon, hogy nem csempézünk mindenütt, csak ahol feltétlenül szükséges. Persze mindenkinek át kell gondolnia a saját életvitelét, de tapasztalatból mondom, hogy ahol külön zuhanyzó található, ott legtöbbször nem szükséges álló ember magasságig felvinni a csempét a kád mellett. Így viszont, a rendelkezésre álló pénzmennyiségből megvehetjük álmaink burkolatát, és megfelelő falszín-csempe kombinációval extra látványt varázsolhatunk!Remélem, találtatok Nektek tetsző képeket. Az eredetiek persze jobb minőségűek, előbb-utóbb úgyis fent lesznek a Livingetc honlapján.
SHARE:

4 megjegyzés

  1. Örülök, hogy más is favorizálja ezt a magazint. Nekem ez olyan mint a szentírás.
    Remélem rajtunk kívül még sokan hozzájutnak, mert ezzel is lehet egy szemlélet váltást gerjeszteni. A múlt haviról sajnos lecsúsztam, de ezt megveszem.
    Jó olvasgatást!

    VálaszTörlés
  2. Igen, nagyon szeretem!!!! Ez az új nagyon klassz. Ha úgyis mindig olvasod, fizess elő rá (én karácsonyra kaptam egy fél évest), megérkezik mindig időben, tökéletes állapotban.

    VálaszTörlés
  3. Én netem szoktam nézegetni, de az nem ugyanaz. Sokkal jobb az újság, nem?

    VálaszTörlés
  4. Nyilván, különben lehúzhatnák a rolót...:-))

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.