2010. március 28., vasárnap

Divatházak a lakberendezésben

Vasárnapi grátiszként mellékelem a Velvet Tejben-vajban blogjának írt posztomat. A kommentezők viszonylag finoman háborodtak csak fel azon a marhaságon, hogy szezononként kéne bútort cserélnünk. Természetesen ezt nem gondolom komolyan. Viszont vastag pénztárcával rendelkező márkahű vásárlóknak (hadd nevezzem őket egyszerűen sznoboknak) simán alternatíva, hogy egy-egy kollekcióhoz még egy fotelt is feldobjanak a platóra... Kéne valamelyik?

A globalizáció egyik természetes velejárója a konvergencia: az óriáspiacokon megerősödött nagyvállalatok újabb és újabb szegletekre teszik rá kezüket. Például a divatipar és a kozmetikumok összefonódása nem mai keletű, ám egy sokkal kézenfekvőbb kombináció még csak most bontogatja szárnyait: divatdiktátorok tapétákat, szőnyegeket terveznek, divatmárkák komplett bútorkollekciókhoz adják nevüket. Így a lakberendezésben kevésbé jártas lakástulajdonos könnyebben dönthet, hiszen ha azonosul valamely divatház ruháival, valószínűleg bejönnek neki a kanapéi is. Körülnéztem egy-egy tervező házatáján, és valóban: tökéletes összhangot lehet felfedezni az aktuális kollekció és a forgalmazott lakberendezési termékek között.

Klasszikus vonalvezetés túlcsicsázva, a Versace bútorban is hozza a formáját: Nagy kedvencem, Vivienne Westwood, aki a The Rug Company-nak tervez szőnyegeket és a Cole and Son-nak tapétát. Ha nem csak ruhatárunkat akarjuk megvadítani:A Joop friss, ropogós, vonalas, XXI. századi: Az angol Paul Smith szereti a csíkosat ruhában és szőnyegben is:És vissza a földre, kisebb költségvetésű ruhatárhoz is dukál trendi lakber kiegészítő az Esprit-től:
SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.