2010. március 25., csütörtök

Japán pincéből lakás

A japán nagyvárosokban olyan kevés a szabad tér, és olyan horrorisztikusak az ingatlanárak, hogy az emberek a legelképesztőbb helyekre képesek beköltözni. Egyesek (és a képek tanúsága szerint nem a legszegényebb réteg tagjai) már régi raktárakat, pincéket kénytelenek birotkba venni lakhatás céljából (és itt most ne egy sármos loftra gondoljunk). Ilyen volt, most meg ilyen lett a 37 m2-es apartman a tokyoi BAKOKO építésziroda jóvoltából. Részletekről bővebben a mocoloco-n.
Az alábbi, lepukkant szeglet átalakításával valósították meg a fenti konyhát. A plafon megmagasításába elhelyezett fénycsövekkel valószínűleg a természetes fény illúzióját szeretnék kelteni. Manapság kaphatók már olyan fényforrások, amelyek elősegítik a növények fotoszintetizálását. Őket át lehet verni, minket nem... :-)Szépséges dolgozó lett a szakadt szekrényből.A fürdőt a világos színek, homogén felületek tágítják, a fa anyag használata pedig barátságos "spa" miliőt kölcsönöz neki.Beköltöznétek?
SHARE:

2 megjegyzés

  1. Nem! :) Tükör, tükör, tükör és valami becsapós ablak, amin bekukucskálhatna mondjuk ööööö dzseki csen akár... egyébként óriási, amit alakítottak belőle!

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.