2010. március 19., péntek

Livingetc 2010 április

Nem győzök hálálkodni Johannának a szép karácsonyi ajándékért, a Linvigetc előfizetésért. Ma megérkezett hozzám kedvelt lakber magazinom áprilisi száma. Ez a harmadik, amelyből mazsolázok, és bár ez sem a legerősebbek egyike, azért volt mit beszkennelni. Kronológiai sorrend helyett inkább tematikusan haladnék: kezdjünk a nappalikkal.

Nem csak tomboló kék mániám miatt került ide ez a kép. Nagy ötletet fedeztem fel a kanapé hátterében: a plafonról belógatott, keretezett fotót. Okosságos megoldás ez a terek funkciók szerinti elkülönítésére. És nem utolsó sorban járható út arra az esetre (például a miénkre...), ha egy elvetemület képgyűjtő tetőtérben, netalán üvegfallal határolt házban él. Már el is képzeltem, hogy fogok két egyforma méretű festményt (kereténél fogva) háttal egymásnak összeragasztani, és belógatni az étkező és a kanapé közé.És még mindig patchwork. Ezt is lehet visszafogottan űzni.Rugaszkodjunk el a merev, stílusok által kijelölt keretektől. Gondoljunk el egy irányvonalat - ez esetben a 2-3 kontrasztos szín használata - és annak mentén fűzzük fel a teret. Nem baj, ha az egyik csíkos, másik virágos, harmadik meg össze-vissza firkált, attól még (szerintem) jó.Minden csak viszonyítás kérdése. Íme egy nagyon vad étkező:És egy visszafogottabb:Nagyon megörültem ennek a hálónak, mert pont a napokban terveztem be ezt a Vivenne Westwood tapétát egy kislakásba! Jópofa megoldás, hogy a falburkolatot egyúttal ágytámlaként használják. Ez a lányszoba egy imádnivaló káosz.Ha ilyen kádam volna, én se bánnám, ha kettőben láthatnám. Jópofa megoldás a tükrös fal egy fürdőben, ám testképzavarosoknak, és örök elégedetleneknek nem ajánlom. Őszintén szólva ezt a számot szerintem nyugodtan kihagyhatjátok, és próbáljatok ki helyette egy másik magazint. Itt megtaláljátok a februári és a márciusi Livingetc-t. A honlap sok jó ötlettel itt.
SHARE:

6 megjegyzés

  1. Eddig nem írtam ide, de most mégis...
    Azért ez a pár kép is nagyon jó az újságból.Gondolom az első kép padlója sem kerülte el a figyelmedet!
    Ez a fürdő mindenképp gyönyörű, tükör ide vagy oda. Bár inkább oda,ha a takarítására gondolok.
    Az oldalhoz pedig gratulálok, mindig várom az új bejegyzéseket, örülök, hogy rátaláltam.Azt a bizonyos kislakást is jó lenne majd látni.
    Kriszta

    VálaszTörlés
  2. Szia Kriszta! Köszönöm a dícsérő szavakat, és írj máskor is, jók a meglátások! :-) Jól kiszúrtad a padlót: színezett simított beton. Szándékosan nem emeltem most ki, mert egy külön posztot szentelek majd a témának. Ha egyszer eljutok oda. Mert most csinálunk majd egy lakásban ilyet, ez lesz az első alkalom, hogy használom, és a bejegyzést majd saját tapasztalataimmal tudom bővíteni. Ha elkészülünk, lesz ám kép...

    VálaszTörlés
  3. Nagyon kíváncsi leszek a tapasztalatokra a betonnal kapcsolatban, mert látványra nagyon tetszik. De vajon mennyire élhető, milyen rajta járni, hogy takarítható, nem túl rideg és hogy fér össze a kisgyerekekkel (merthogy ők ott játszanak...).Szóval várom.Köszi Kriszta

    VálaszTörlés
  4. Hát tényleg, a pachwork-kel elég finoman kel bánni, de szerintem vannak nagyon jók is. Bár a hatodik képen az asztal közepére helyezett hatalmas csokor növényféle elég fonnyadtnak tűnik, bár lehet h designos darabnak szánták.
    A lányszoba egy álom!! Mesébe illő!! Elfogadnék egy hasonlót :)
    Tetszik ez az "újságszemle" poszt!! Csekkolom a márciusit meg a februárit is!

    VálaszTörlés
  5. Szia! Nagyon klassz az oldal! Ez a Westwood tapéta valóban szép! Ha esetleg még nem ismernéd és megengeded, figyelmedbe ajánlanám a B&N tapétáit és lambériáit.

    http://www.bnind.com/

    Szerintem azok is gyönyörűek!

    VálaszTörlés
  6. Nem ismertem a céget, ránéztem, de tapétát nem forgalmaznak, csak - egyébként szuper - falburkoló paneleket. Terveztem már összeállítást ilyesmiről, szóval jól jött az info! :-) Köszi az ajánlást.

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.