2010. április 30., péntek

Variálható kanapé a Futura-tól

Az olasz Futura új, variálható kanapéját zseniális egyszerűséggel lehet bármilyen elképzelhető pozícióba csavarni!
SHARE:

Isaloni 2010 - vegyesfelvágott

Felsorakoztatok a kiállításon talált néhány kedves tárgyat, és ezzel zárom idei beszámolómat. Úgy érzem, rengeteget profitáltam ebből az útból, hiszen sok olyan jó ötlettel lettem gazdagabb, amelyeket a mindennapi munkám során közvetlenül alkalmazhatok, nem beszélve azokról a dizájn inspirációkról, amelyek kicsit formálva a szemléletmódomon és a stílusomon indirekt módon hatnak.
Hogy kicsoda Pom Pom? Többféle alakban láthatjátok: lehet paróka, szobafestő pemzli, egyujjas kifordított bundakesztyű vagy papucs orrán pamutbojt, és most akár kis szekrény. Az Edra barbár kollekciójának szerintem ez az egyetlen elcseszett darabja.
Ezúttal nem a trófea a lényeg, hanem a tüzifa tárolásának ez a dekoratív módja.A lago ágya egy puha fészek, amiről biztosan nem esünk le!Szokatlan megoldás újságtartónak a csonkított kocka.Az Erbale virágtartó növényeit infúzióval locsolják.Vicces perzsa szőnyeg az I+I-től.A Bolon műanyagos szőnyegpadló panelekkel érkezett. Nagyon mutatósak!Viszlát jövőre, Milánó!
SHARE:

2010. április 29., csütörtök

Bazár: mit tartsunk a lépcső alatt?

Szigorúan cipőmentes övetezbe, vagy zárt lépcsőhöz megoldás lehet a konyha ilyen telepítése. Szokatlan és érdekes megoldás a homedit-ről.
Sokan vannak bajban cipőik tárolásánál. Mi sem lehet alkalmasabb erre egy jó magas lépcsősornál (rajtam, sajnos egy emelet nem segítene...:)). Forrás: hishouseherhelpHa nappaliból lehet feljutni az emeletre, a könyvespolc lépcső alá építése okos megoldás. Itt egy jelentős mélységet elveszítünk, de ha a mellette lévő szobából megnyitható a lécső másik oldala, tökéletesen hasznosíthatjuk a teret! Forrás: vi.sualize.usElőszobákban található feljárók tökéletes beépítése görgős megoldással. A rendelkezésre álló teret ennél hatékonyabban nem lehet kihasználni. Forrás: apartment therapy
SHARE:

2010. április 28., szerda

Ciussai radiátor az Ad Hoc-tól

Az Isaloni fürdőszoba anyagát összrendezve találtam rá az Ad Hoc weboldalán erre a zseniális fűtőtestre. A tényleg ad hoc felcsavart kötél-radiátor tökéletes cégér!:-)
SHARE:

Isaloni 2010 - Fürdőszobák és dizájn radiátorok

Most, a képek rendezgetése közben realizáltam csak, mennyi érdekességet hozott nekem fürdőszoba terén a milánói kiállítás. Amíg a konyháknál úgy kapartam össze azt a kis publikált semmiséget, itt minden egyes kihagyott fotóért fáj a szívem. De nem vész kárba a "kihagy" mappám sem: ígérem, az újdonságokról folyamatosan újabb posztokat készítek majd, csak a sokkal szebb, hivatalos termékfotókkal!
A kiállítást végigjárva trend-ügyben a következőkre jutottam. A műanyag térhódítása a szaniter piacon töretlen, remek alakíthatóságának köszönhetően elképesztő formák látnak napvilágot. A műanyag "bóvlitól" megfáradt népnek pedig örömmel jelentem, a természetes anyagok itt is törnek előre. Számos cég mutatkozott be mészkőből, márványból, vagy éppen fából készült mosdókkal, kádakkal. Az üveg szerencsére visszaszorulni látszik - aki látott már ilyen mosdót egy napos használat után, az tudja, miért örülök ennek. Szemezgessünk!
Karim Rashid természetesen a szaniter gyáraknál is népszerű, legalább öt cégnél találkoztam a nevével. A fenti egy domovari kád... Szép, de nagyot nem üt.
Ez az alsó már inkább kedvemre való, főleg mert porcelán! Massimilano Abati tervezte a GSG Ceramic Design-nak. A Rapsel standját alig bírtam elhagyni: a legtöbb jópofaság itt honolt. Tudom, furcsán hangzik, de a fürdőkiállítás egyik legnagyobb kedvence nekem ez a WC deszka volt! Ugyancsak itt találkoztam először ezzel a "lábas-mosdóval", amely később, számos színben, Milánó több dizájnmegmozdulásán is feltűnt.Egyébként nagy divatját éljük az alacsony pulton álló magas mosdóknak. Ezekből sok volt:Először találkoztam a régi formákat végtelenül elegánsan újragondoló Volevatch Paris-zsal. Halálosan beleszerettem ebbe a kádba!Természetes kő fronton egy vadonat új cég hozta a két kedvencemet. A márványokkal foglalkozó olasz Decormarmi tulajdonolta Kreoo Pavé-ja egy két kőből álló forgószék, ami nem csak ötletes, de gyönyörű is! És nekem ez a márvány mosdó is nagyon kéne! Nem újdonság, de jópofa: a plafonról is lehet csapot lógatni. A Gessi-nél kapható hasonló. Kis hülyeség, de helyes ötlet a zuhanyzófalba akváriumot építeni.El tudom képzelni, hogy egy kellemes nyári estén kint pezsgek a teraszon, kezemben egy jó könyvvel. Luxus-marhaság a Hoesch-től.A fürdőszoba pavilonban elszórva találkoztam dizájn radiátorokat bemutató cégekkel. Tudtam én, hogy ennek a műfajnak forradalma zajlik éppen, de akkor is megdöbbentett ez a fűtőtestként funkcionáló sok-sok műalkotás. A Runtal standján sok érdekes darab volt, de mind közül ez a legmenőbb. Nem szobor, fűtőtest.Rashid barátunk természetesen ide is betette a lábát... Nekem a másik sokkal jobban tetszik. A Caleido honlapját érdemes meglátogatni!A végére hagytam az egész milánói kiállítás legkellemesebb élményét. Az Ad Hoc egy kis szegleten állított ki olyan egyszerű és csodaszép darabokat, mint ez az ezüst radiátor, vagy az óriás tükör-fűtőtest. Önkéntelenül törtek elő belőlem a méltató szavak, amiből egy nagyon kellemes beszélgetés kerekedett a cég képviselőjével. Kereskedők, forgalmazók, könyörgöm, hozzátok be őket Magyarországra!Egyáltalán nem számítottam rá, hogy ennyire izgalmas lesz a fürdőszoba kiállítás! Remélem sikerült valamit átadnom az engem ért inspirációkból. Hamarosan jön, ami még kimaradt! Arrivederci!
SHARE:

2010. április 27., kedd

Livingetc 2010 május

Még Milánó előtt élkezett meg a májusi szám. Észrevettem korábban is, hogy a címlap nem véletlenszerűen kerül kiválasztásra, teszem azt a legjobb képek közül, hanem az egész újságra vetített tematikát jelöl ki. Ebben a számban még a mai átlagnál is több kéket lehetett találni, nem csak a bemutatott lakásokban, hanem a szépen fotózott dekorációs ötletekben is. Aki rendszeresen olvas engem, tudja, hogy ezt igazán nem bánom...:-)
Pont az első bemutatott lakásban nyoma sincs a kéknek, a beige és a barna árnyalatai dominálnak. A természetes anyagok használatával viszont abszolút hozza a mai trendet.Táblafesték a konyhában: szerintem szuper-praktikus. Nyilván szép-lélekre vall, ha kedves idézetet pingálunk fel, az én praktikus szemszögem egy folyamatosan bővülő vásárlási listát talán értelmesebbnek lát. Jópofának találom ezt a fordítottan tapétázott falat. Az osztás így is eléri a célját, barátságosabbá teszi a szoba arányait, viszont - amivel ezen a képen nem éltek - lehetővé válik képek ízléses felhelyezése. Ez szerintem nagyon-nagy ötlet!Tetszik nekem, amikor színesre mázolják a régi ablakkereteket.Itt elvileg semmi nem passzol semmihez. A domináns pepita járólap összefogja a káoszt, és kellemes, klasszikus látványt eredményez. Könyvtárszakos bölcsészek most biztosan szörnyülködnek, és valóban nem valami intellektuális megoldás... Az én vizuális memóriám viszont időnként jobban emlékszik a könyv színére, mint az írójára, így aztán nekem járható út. Nagyon jól néz ki, nem?Csak úgy: mert kék, mert szép.Elégedett voltam ezzel a számmal, megvételre ajánlom!
SHARE:

Egy trópusi ház

Gyönyörűen modern, miközben minden porcikája természetközeli a camarim trópusi házának. Végre egy épület, amelyik úgy tud eredeti lenni, hogy nem meghökkenteni akar, hanem egyszerűen csak belesimulni a tájba. Sugárzik róla a harmónia, és biztos vagyok benne, hogy ez lakóira is pozitívan hat!
SHARE:

2010. április 26., hétfő

Mini konyha

Aprócska nyaralóba jól jöhet egy ilyan kompakt konyha alkalmatosság. Az amr helmy designs oldalán találtam a Mini Me-t.
SHARE:

Isaloni 2010 - konyhák

Lehet, hogy túlzottak voltak az elvárásaim, de konyha fronton nem találkoztam nagy áttörésekkel, szájtátva megbámult csodákkal. Elsősorban dekorációs és dizájn ötletekért mégis nagyon hasznos volt végigmenni a pavilonon. Trend szempontból van néhány észrevételem. Az utóbbi évek mániája még tartja magát, számos bútor frontja készült ráragasztott színes üvegből. Így tényleg szép fényes, high-tech felületet kapunk, amely szerencsére könnyen tisztítható, miután minden érintés meg is látszik rajta. A fenti Karim Rashid konyha (az amr helmy designs-tól) viszont már előrevetítheti a természet bekúszását a konyhába is. Ez egyébként az egyetlen darabja volt a designernek (az Isaloni-n bemutatott megszámlálhatatlan mennyiségűből...), amire azt mondom, hogy "hűha"! A fogantyúk minél jobb elrejtése, integrálása a bútorba mára alapkövetelmény, a munkapultok pedig egyre csak vékonyodnak. Egy-egy balhés vastagabb elem viszont megengedett, sőt kívánatos, és legyen természetes kőből, inoxból, esetleg betonból! A jobb kiállítók bútorlapjai gérvágottak (45 fokban lecsapottak), így sehol sem látszanak a vékony oldalak. Nagyon mennek az íves konyhapultok, a technológia pedig követi a trendet: számos gyártótól láttam íves főzőlapot. Semmi a akadálya, hogy akár a mosogatónk is íves legyen, hiszen coriannal minden megvalósítható (de kapható inox is). A páraelszívók a mai konyhák műalkotásai: elképzelhetetlen formákat vesznek fel! De megismerkedtem egy olyan elszívóval is, amely konyhaszigetekhez ideális: gombnyomásra emelkedik ki a pultból.
Ez egy kis étkező alkalmatosság, szintén a amr helmy designs-tól. Két személynek nagyon kényelmes.Ez a velencei látkép egy teljes ar-tre konyhát rejt el a szemünk elől. Az oldalsó ajtót kinyitva könnyen betolhatjuk a sínen futó előlapokat a szekrénybe, felfedve a tökéletesen felszerelt konyhát. Itt látható a pultba integrált elszívó. Egy gusztusos beton pult.Páraelszívók minden színben és formában. Ez a famec red dot dizájn díjjas terméke:Páraelszívóban is vannak túlkapások:Szépek az íves konyhák, de nagyon kevés helyre tudom elképzelni praktikus megoldásnak.A retró hangulattal feljavított high tech is tartja magát.Ha egy Dr House-t sem akarunk kihagyni, legyen tévé integrálva a szekrényajtóba. Így fest a színezett üveg.Tanulságos volt ilyen nagy mennyiségű konyhát végigjárni. Asztalosoknak, konyhaforgalamzó cégek tervezőinek kötelező! Lakberendezőknek nagyon ajánlott! Szerdán jönnek a fürdőszobák! Arrivederci!
SHARE:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.