2010. április 8., csütörtök

Csíkosra festett falak

Tegnap egy kedves ismerősömnek segítettem letisztítani elképzeléseit leendő nappalijáról. Bár (éjjel egyig...:-)) nem sikerült minden részletet pontosítani, nagy vonalakban, és a lényeget tekintve kialakult a koncepció. Világoszöld-fehér határozza meg majd a szobát, egy kávébarna kanapé viszi bele az erős tónust. Az egyik falat meg kéne bolondítani valamivel, én különféle tapétákat ajánlottam, és a képeket nézve kiderült, szíve a csíkoshoz húz. Abban maradtunk, hogy festéssel fogja felrakni az egyes színeket: így kompromisszummentes lesz az összeállítás. Nézegettem néhány csíkozási tippet a neten. Inspirációk a flickr-ről Zsaninak és mindenkinek, aki egyszerű eszközökkel látványos tuningot gondol végrehajtani lakásán! Klassz ötlet, hogy kiválasztunk egy csíkos anyagot, amiből mondjuk párnát varratunk (ha nincs áthúzandó fotelünk, vagy csak olcsón akarjuk megúszni), és annak mintáját festjük a falra. Ez nem csak csíkosban, hanem egyszerű mintással is működik (ekkor sablon kell készíteni a mintából). Csíkozási ötletekért amúgy is érdemes textilboltok kínálatát feltérképezni, mert profi textiltervezők színösszeállításaival biztos nem fogunk mellényúlni.Odavagyok ezért a ferdén csíkozott falért. Világoszöldhöz is szuper a fekete-fehér. Zsaninak a barna kanapé miatt (bár nem közvetlenül e mögött lesz a mintás fal) egy hamvas középbarna-fehérben tudnám elképzelni. Előtte egy hófehér, modern komóddal, ami felett egy ezüst bekeretezett tükör lóg.Kicsit elrugaszkodva attól, hogy most nappaliba nézelődtem, mutatok még néhány szép ötletet más helyiségekbe. A Tikkurila komplett rendszert árul fürdőszobákba, akár zuhanyzóba is lehet festeni, annyira vízálló. A nagyobb sérülési lehetőség miatt mondjuk én nem ajánlom, de fürőkád mögé abszolút vállalható!Mégoly finnyásoknak is egy helyiségben biztosan megállja a helyét, és ez a gyerekszoba. Nagyon jól mutat falmatricával kombinálva!
SHARE:

5 megjegyzés

  1. Én most bevállalom, hogy a saját fürdőmben a Tikkurila gyöngyház színű fedőfestékét festetem fel, mert vízálló és 5000x mosható, de hogy sérülékeny, az tuti biztos (talán a törülközőkkel nem sikerül majd szétkaszabolni), mert az egész emeletem metálfényű Caparol fedőfestékkel lett lefestve és legszívesebben üvöltenék, amikor egy-egy újabb sérüést fedezek fel. Természetesen egyiket sem én csináltam, hiszen tudom, hogy mennyi pénz és ver-veríték árán kerül fel a falra, és főleg tudván, hogy javítani csak teljes falfelületen lehet, lokálisan nem. A csíkosnak az az előnye, hogy ha szerencsénk van, csak egy csíkot kell javítani, nem egy egész falat, csak sikerüljön kekeverni újra pont azt a színt, ha már épp bepunnyadt a félretett javítófesték. De a falikép, falimatrica akkor is ott van végső megoldásként.

    VálaszTörlés
  2. Igen, láttam a mozaik csík mellett a fémes kéket! Klasszul néz ki! Köszi, hogy megosztod a tapasztalatot, ezzel most igazoltad az elképzeléseimet. Szerintem is olyan helyre érdemes, ahol kevésbé van "testközelben".

    VálaszTörlés
  3. Adtál egy jó ötletet a csíkokkal. Köszi. :-)

    VálaszTörlés
  4. Szerintem nem divatosak a színes falak, giccses győzikés!
    A fehér fal a legjobb.
    Miért szeretik a harsány színeket? Etnikai okokból?
    Vagy mert újgazdag, vagy rég szocik gyerekeiről van szó ízlés, és visszafogottság nélkül???

    VálaszTörlés
  5. Köszönjük az értékes hozzászólást... :)

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.