2010. április 26., hétfő

Isaloni 2010 - konyhák

Lehet, hogy túlzottak voltak az elvárásaim, de konyha fronton nem találkoztam nagy áttörésekkel, szájtátva megbámult csodákkal. Elsősorban dekorációs és dizájn ötletekért mégis nagyon hasznos volt végigmenni a pavilonon. Trend szempontból van néhány észrevételem. Az utóbbi évek mániája még tartja magát, számos bútor frontja készült ráragasztott színes üvegből. Így tényleg szép fényes, high-tech felületet kapunk, amely szerencsére könnyen tisztítható, miután minden érintés meg is látszik rajta. A fenti Karim Rashid konyha (az amr helmy designs-tól) viszont már előrevetítheti a természet bekúszását a konyhába is. Ez egyébként az egyetlen darabja volt a designernek (az Isaloni-n bemutatott megszámlálhatatlan mennyiségűből...), amire azt mondom, hogy "hűha"! A fogantyúk minél jobb elrejtése, integrálása a bútorba mára alapkövetelmény, a munkapultok pedig egyre csak vékonyodnak. Egy-egy balhés vastagabb elem viszont megengedett, sőt kívánatos, és legyen természetes kőből, inoxból, esetleg betonból! A jobb kiállítók bútorlapjai gérvágottak (45 fokban lecsapottak), így sehol sem látszanak a vékony oldalak. Nagyon mennek az íves konyhapultok, a technológia pedig követi a trendet: számos gyártótól láttam íves főzőlapot. Semmi a akadálya, hogy akár a mosogatónk is íves legyen, hiszen coriannal minden megvalósítható (de kapható inox is). A páraelszívók a mai konyhák műalkotásai: elképzelhetetlen formákat vesznek fel! De megismerkedtem egy olyan elszívóval is, amely konyhaszigetekhez ideális: gombnyomásra emelkedik ki a pultból.
Ez egy kis étkező alkalmatosság, szintén a amr helmy designs-tól. Két személynek nagyon kényelmes.Ez a velencei látkép egy teljes ar-tre konyhát rejt el a szemünk elől. Az oldalsó ajtót kinyitva könnyen betolhatjuk a sínen futó előlapokat a szekrénybe, felfedve a tökéletesen felszerelt konyhát. Itt látható a pultba integrált elszívó. Egy gusztusos beton pult.Páraelszívók minden színben és formában. Ez a famec red dot dizájn díjjas terméke:Páraelszívóban is vannak túlkapások:Szépek az íves konyhák, de nagyon kevés helyre tudom elképzelni praktikus megoldásnak.A retró hangulattal feljavított high tech is tartja magát.Ha egy Dr House-t sem akarunk kihagyni, legyen tévé integrálva a szekrényajtóba. Így fest a színezett üveg.Tanulságos volt ilyen nagy mennyiségű konyhát végigjárni. Asztalosoknak, konyhaforgalamzó cégek tervezőinek kötelező! Lakberendezőknek nagyon ajánlott! Szerdán jönnek a fürdőszobák! Arrivederci!
SHARE:

2 megjegyzés

  1. Hát ez tényleg nem volt nagy durranás :( Lehet hogy én is csak sokat vártam, aztán a csúcspont elmaradt. Petra, a Rashid konyha frontja miből van? A kép alapján nem egyértelmű. A pultba építhető elszívó már nem mondhtató újdonságnak, egy-két éve vagy még régebben már a piacon van.
    Az amr helmy designs linkje nem jó, nekem legalábbis nem hozott be semmit.

    VálaszTörlés
  2. Egy napot gyalogoltam végig, biztos vagyok benne, hogy sok minden elkerülte a figyelmemet... Voltak szép dolgok, de nem találkoztam áttörő okossággal! Ellenőriztem, a link működik, biztos van flash playered?

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.