2010. április 23., péntek

Isaloni 2010 - könyvespolc kollekció

És éljen, itthon vagyok! Igaz, hogy már két napja helyreállt a Milánó-Budapest légiközlekedés, de az utolsó pillanatban Dani eljött megmenteni ("mörfisen" feleslegesen - még aznap elindult a Malév...). De jó volt ez így, mert ráhúztunk két napot, romantikáztunk a Garda tónál. Gyönyörű volt!
Gondolom, mindenkit jobban izgat, mit is hoztam haza Milánóból. Miután a kiállítás gigantikus méreteket ölt, tematikusan fogom bemutatni a kedvenceimet. Annyit érdemes azért tudni, hogy az elképesztő mennyiségű kiállitó cég nagyjából úgy volt bekategorizálva, hogy dizájn, modern, klasszikus, idén volt egy konyha kiállítás is, és külön a fürdőszobák is bemutatkoztak (ez most szanitert jelentett leginkább). A dizájn részleget igyekeztem keresztül-kasul bejárni, a modernről kedves kolléganőm megjegyezte, hogy elpazarolt vele egy fél napot, így én is csak egy gyors sétát tettem bent (és valóban, felületesen szemlélve tényleg uncsi bőrkanapék, sok utánzat - biztos lehet csiszolatlan gyémántra bukkanni, de én nem értem rá kutatni... - így nem találkoztam a magyar kiállítókkal sem). A klasszikusba is benéztem, de azt meghagyom ilyen irányultságú blogger kollégáimnak. A fürdő nagyon érdekes volt, és konyha fronton is volt egy-két izgi újdonság. Ezekről mind beszámolok majd.
Első körben kezdem a dizájn részlegen talált kedvenc könyvespolcaimmal. Az olasz napokon belül indul az Isaloni 2010 á la Térkultúra! :-) A képek nagyon rossz minőségéért elnézést kérek, nem bírtam volna a nagy fényképezőt is cipelni a 10 órás gyalogtúrák alatt.
A fenti kép az Arflex standján készült. Tetszik az a vidám rumlisság, ahogy a könyveket kezelik.
A Saba Italia elhajlott darabjai fal mellé.A régi kvarcjátékok mindent felfaló figuráira emlékeztet a Maggioni forgatható előlapú polca.
A Minottiitaliánál két klassz darabra bukkantam. Ezt a zöldet azért teszem fel, mert inspirációt adhat asztalossal készíttetett bútorhoz. Azt itt elmondom, hogy a konyháknál, és az igényesebb cégek bútorlapokból készült darabjainál most a csúcsos találkozás a menő. Értem ezalatt, hogy gérvágottak, azaz 45 fokban le vannak csapva a lapok szélei, így a találkozásoknál nem látszik egyik lap oldala sem. Nagyon szépek, ez is ilyen. A másik darab térben álló (nekem ezek a típusok a kedvenceim). Tetszik, hogy kombinálni lehet a könyvespolc elemet, és a csetresztartó dobozt. Régi kedvenceim az egymáson forgó dobozok. Ezt még tuningolták egy - nem biztos, hogy praktikus - átlós polccal. A Pianca terméke.Nagyon sokat vártam, hogy az sms-ező úr kimásszon a képből. Szerintem irtó jó ötlet ez a polc, szintén könnyen koppintható. Én például egy falburkoló elemre tudom elképzelni, szabálytalan végződéssel aplikálva fel ezeket a kis kereszteket.A Lago-ról már sokat írtam (és még fogok is!), ebben az összeállításban tetszik, hogy játékosan kombinálja a zárt és nyitott elemeket. Praktikus, és tetszik, hogy szines. Másolásra is erősen ajánlom!Imádom az indusztriális hatást. Ha plafonig érő fémcsövön pörgő polcokkal térelválaszutnk, az olyan loftos! Ez szintén Saba Italia.Mondanom sem kell, hogy ez csepp a tengerben. Igyekeztem olyanokat kiválasztani, amelyek akár inspirálóak lehetnek saját gyártatásra. Remélem tetszettek, holnap jövök az ülő alkalmatosságokkal! Arrivederci!
SHARE:

6 megjegyzés

  1. Üdv itthon Petra! Azért a Garda tónál való romantikázás legalább annyira irigylésre méltó , mint a kiállítás.
    Nagyon jó dolgokat hoztál haza. A 'ferde tornyok' nagyon tetszenek és és a kis keresztes is klassz. Az üllőbútorok egyszerű ,mégis lágyított formái nekem is nagyon jól esnek. szerintem az üveg szék egyenesen gyönyörű és a Marcel Wanders szék csicsája is jó lehet pl. egy csiszolt beton padlón,nekem az átlátszó lábú kéne. A Barbarians találó név és az Attila kanapé és az arany-madzagos fotel csúcs.
    Nem lenne kedved a fürdőszobákat előrehozni? Jól jönne az ihlet az aktuális házimhoz. :-)Persze már tegnapra lenne az igazi...

    VálaszTörlés
  2. Bocs, nem üllő...:-)))

    VálaszTörlés
  3. :-))) Rosszul írtam, mert a következő beszámoló nem holnap jön, hanem hétfőn. Nagy meló ezt a sok képet megszerkeszteni, de keddre beígérem a fürdőket is!!!!

    VálaszTörlés
  4. Végre-végre már alig bírtam kivárni hogy hazaérkezz! Itt aztán tényleg van ötlet, újdonság bőven.Szinte mind tetszik, mind másért jó. Köszi a beszámolót. Nemsokára a többit is nézem , most erre volt időm.

    VálaszTörlés
  5. Kedves Petra! Örülök, hogy vagy, hogy működteted ezt az igazán színvonalas és tartalmas blogot nekem(künk), gyakran vagyok itt, és mindig feltöltődöm. Az idei isalonira sajnos nem volt alkalmam eljutni, így külön köszönet a részletes beszámolásért. Kérdezem, hogy a steppelt malacokat láttad-e "személyesen", nálam azok durrantak a legnagyobbat. Annyira bennük van az a dekadens érzés, amit én nem tudtam volna ilyen jól "megfogalmazni", mint ez a design. Freshome-on akadtam rájuk: http://freshome.com/category/ideas-objects/page/3/ Szerinted? :)))))

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm, Gabo, nagyon örülök, hogy van értelme írni! Naná, hogy láttam a malacokat, és imádtam őket! Lesz majd egy vegyesfelvágott posztom az isaloniról, oda felrakom ezt is, meg más érdekes dolgokat.

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.