2010. április 12., hétfő

Minilakás a casaviva-ból

Magazinok tucatjainak hosszas tanulmányozása után mégis zsákbamacskát vásároltam. Az olasz casaviva 2010 áprilisi, nejlonnal fedett lapszámát nem tudtam előzetesen átnyálazni, de ösztöneim ezúttal jól súgtak! Ha jól emlékszem, 1300 forintos árával ez az egyik legolcsóbban beszerezhető külföldi magazin ebben a kategóriában, és őszintén mondom, megéri az árát!
A szokásos szemezgetés helyett egy kis garzon ötletes megoldásait mutatom be ebből a számból, ahol mindössze 39 m2-en sikerült a tulajnak tágas otthont varázsolni néhány eredeti ötlettel.
Mindjárt kezdem a legzseniálisabbal: a Clei ágyát a könyvespolcba integrálták és az ágyláb nappal dolgozóasztalként funkcionál. Így biztos kényelmesebb ágyhoz juthatunk, mint, ha kinyitható kanapén tengetjük éjszakáinkat!
Az ágy ilyen megválasztása lehetővé tette, hogy a tulajok lehetőségeit a kanapék piacán ne korlátozza a kinyithatóság ismérve, így egy könnyed rattan darab került be, amely azért vendégágyként jól funkcionál.A lakás másik nagy ötlete a konyhapult alatt tárolóelemként funkcionáló görgős asztalláb, amely a konyhát a nappalitól elválasztó pengefal elé gurítva gyorsan nagy társaság vendéglátására alkalmas asztallá nyitható. Utánajártam, és a "Multiplo Kit" például itt kapható. Ugyancsak a pult alatt találhatóak az összecsukható étkezőszékek.Ismét egy jó példa arra, hogy a fürdő kis mérete még nem jelenti automatikusan, hogy annak nyomorult kis luknak kell lennie. Jelszó: világos színek, kis osztású burkolat! Kovácsoljunk előnyt a hátrányból: a kis méret kevés burkolatot igényel, szóval miért ne válasszunk drágábbat?
SHARE:

2 megjegyzés

  1. Azta!Ez tényleg szuper!Teli jobbnál jobb praktikusságokkal, és nekem kifejezetten tetszik a nappali mediterrán hatása és a konyha meg fürdő zöldjei! Jópont, Casaviva!

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok a bloghoz, szívet melengető cikkek és képek, nagyon szívesen olvasom nap mint nap. Egy tipp, ami lehet, hogy segítségedre lesz: a www.zinio.com honlapon magazinok tucatjai lapozhatók át, számonként 3 dupla oldal kinagyítható, vásárlás előtt hasznos lehet...Üdv: Zita

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.