2010. május 4., kedd

Lakberendező tipp: világos zöld falat szeretnék!

Forrás: flickr
Többen is segítségemet kérték abban, hogy milyen zöldet válasszanak - jellemzően - a nappaliba. A zöldnek annyi árnyalata van, hogy láttatlanban értelmetlen dolog volna tanácsot adni. Már csak azért is, mert a választott szín nagyban függ a fal benapozottságától. Ha sötétebb helyiségről van szó, vagy arról a falról, amelyiken az ablak található, akkor mindenképp kicsit világosabb árnyalatot használjunk, mint egy napos felületen.
Mára négy képet néztem ki, ehhez próbálok a Trilak kínálatából választani. A fenti erős zöldhez szerintem az S 2050-G70Y áll legközelebb, ha sötétebb felületre kerül, akkor eggyel világosabb, az S 1060-G70Y is mehet.
Ez az alsó nagyon hasonló zöld, kicsit élénkebb, több sárgát tartalmaz. Ehhez a hatáshoz az S 1070-G70Y-t választanám. Forrás: flickr
Gyönyörű ez a világos oliva is. Üde és friss lesz az S 2030-G50Y-nal, kicsit tompább az S 2020-G50Y-nal. Forrás: county living
A végére egy szolidabb, sárgába hajló üde, tavaszi zöldet hagytam. Nekem például gyermekszobába nagy kedvencem ez a szín. Leheletnyit élénkebb lesz az S 0520-G60Y-nal, és hamvasabb az S 0515-G60Y-nal.

Forrás: livingetc
Végezetül annyit tudok tanácsolni, legyünk bátrak, és ne hagyjuk magunkat lebeszélni! A festők velem rendeszeresen közlik, hogy gusztustalan lesz a végeredmény. Mire mellé kerül a többi szín, megérkeznek a szőnyegek és a bútorok, már sokszor lelkendeznek, hogy nekik is ilyen kell...
lakberendező
SHARE:

8 megjegyzés

  1. Tetszik! Benne van a zöld a levegőben :)

    VálaszTörlés
  2. Jó ez az ötlet! Kár, hogy nem nekem jutott előbb eszembe... :-)

    VálaszTörlés
  3. Kedves Petra,

    Szeretném megköszönni neked ezt a posztot és a benne foglalt bátorítást... most lett zöld a lakás egy része, és gyönyörű!!

    VálaszTörlés
  4. Encian, őrülten örülök, hogy sikerült, és én is segítségedre voltam!!! :)

    VálaszTörlés
  5. Petra, Neked köszönhetem, hogy olyan zöld lett a hálószobám, amilyen! Csodás! a kép alapján mondtam a kódot, és másik festékből is ki tudta keverni a festő, és pontosan olyan lett, amilyet szerettem volna! Köszönöm!

    VálaszTörlés
  6. Kedves Petra !
    Tényleg gyönyörűek ezek a zöldek ! Nagyon szép, világos napos házunk festés és pici változtatás előtt áll. Picit bajban vagyok, mert sok a festmény és az akvarell, meg a cseresznye szín (háló, nappali ebédlő bútorszín ua. a keretes formavilág is, most már egy picit unom )ezért is szeretnék becsempészni egy-egy falszakaszra vmi gyönyörű tapétát, pl.:háló ágy mögé, nappali, ebédlő ahová lehet. Nagyon szeretem a világos oliva zöldet. Szerinted ez végigvonulhat a cca 150 nm-en variálva tapétával ?
    Köszi, Zsuzsa

    VálaszTörlés
  7. Festő vagyok . Most költöztem albérletbe . Mivel régi vágyam volt a zöld szoba, azonnal nekiálltam a festésnek . Az ágyat áthúztam padlizsánlila szövettel a kiegészítők ezüstök -fehérek,és halványlilák ....
    És... igeeen ... imádok itt lakni :)

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.