2010. június 19., szombat

Hétvégi matiné

Torontóba küldtem Mátyást a hétvégére. Ez a ház gyönyörű, letisztult, modern. A tervező - Cecconi Simone - ötletessége, a használt anyagok, a bútorok minősége, és a kivitelezés igényessége teszik különlegessé. Nekem modernben ez az etalon.
A képek láttán elgondolkodtam, hogy mi a bajom a mai (magyar) lakberendezési magazinokban minimál címszó alatt futó lakásokkal. Sokan azt gondolják, hogy szuper, nem kell, csak néhány polcot, meg szekrényt csináltatnom, egy kis gipszkartont ide és oda, benyomatok néhány szpotot, és kész a kéró. Ebből aztán olcsó jános, gagyi lakások lesznek. Korunk térkultúrájára sajnos jellemző ez nívótlanság, elég körülnézni Budapesten a "Bauhaus stílusú" lakóparkok háza táján, amik attól lesznek a tervezők (befektetők?) szerint bauhausok, hogy kockák... A minimálnak az a lényege - szerintem - hogy csak a funkcionálisan legszükségesebbeket rakjuk a térbe, abból viszont a legjobbat. Kevés pénzből is lehet jó lakást csinálni, csak ne akarjunk minimált. Mert nulla forintból nem engedhetjük meg magunknak a csúcs minőséget, de egy kis stíluskereveredéssel és sok jó ötlettel már lehet király lakásunk. Akár modern is, ha arra vágyunk.Lakberendző.
SHARE:

6 megjegyzés

  1. Hú, ez nagyon tetszik, csak azért félteném a drága tv-t a "kémény-re" rakni :)

    VálaszTörlés
  2. Ahogy elnézem, nem óriáshasábok ropognak a lángokban. Szerintem ez egy bioetanol kandalló, nem is kell neki kémény!!! Szóval no para a tévével. :)

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörű...egyszerű és letisztult.

    VálaszTörlés
  4. szép kéró, de hol tartja a könyveit?

    VálaszTörlés
  5. E-book olvasón. Viszont nem nagycsaládos és valószinüleg egy gyereke sincs, mert máskülönben egész nap a fehér kiegészítőit törölgetné. Gyönyörünek gyönyörü, de nem annyira praktikus. Mondom én, akinek vannak gyerekei és 2 kutyája. Szép napot, Imola

    VálaszTörlés
  6. Imola, nekem is van két gyerekem és egy kutyám egy tetőtéri lakásban. És fehérek a falak, világosak a padlók és a kanapé. Nem rohangálnak kajával a kezükben, és így nincs semmi szétkenve. A futkosással, ugrálással (és kismotorozással!) még nem koszolnak. Szóval szerintem lehet akár 5 gyerekük is, ha olyan a kialakított ritmusuk. (Egyébként a sötét padlót és széket koszosan hagyják, csak mert nem látszik rajta? :))

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.