2010. június 21., hétfő

Ilyen is lehet egy termálfürdő

Nem minden város olyan "szerencsés", hogy igazi török fürdőket hagyott ott a történelem. A fürdőzés viszont wellness néven világhódító útnak indult, így gombamód szaporodnak a XXI. századi, nyugati típusú hamamok.
Kül-, és belföldi utazásaim során volt alkalmam meglátogatni egy csomó szálloda wellness részlegét, és mondhatom, ez az a pont, a hol a legtöbb izléses hotel is tudathasadásos állapotba kerül. A "dizájner" legtöbbször úgy érzi, római és törökös stíluselemek együttes, erőteljes (egyébként legtöbbször helytelen) használatával feltétlen szükséges a szemünkbe rágni, hogy hol vagyunk. A Thermal Hotel Visegrád példáján érzékeltetni tudom miről is beszélek... Borzalom. Pedig lehet ezt úgy is, ahogy a Moneo Brock Studio csinálta az aragóniai Panticosa-ban. A finom utalások: a márvány, az oszlopok, a boltív itt is megvannak, de micsoda különbség!Forrás: styleparkLakberendező.
SHARE:

2 megjegyzés

  1. vessetek a mókusok elé vagy a design gyehennára, de ha csak e közül a két szálloda közül választhatnék, hogy hol tengetem hátralévő napjaimat, biztos hogy a giccses visegrádit választanám a műanyag napágyakkal együtt (megbocsáthatatlan igénytelenség egy ilyen árkategóriájú szállodánál). A patagóniai túlságosan hasonlít a szeretett Rác-kert helyén épülő borzalomra (erről persze nem tehet). a beton medencéről leginkább vmi sci-fi beli szörny leveses fazeka jut eszembe, igaz itt nem bugyborékol a víz, és az "áldozatok" sem kapálódznak. A kávézó székek fölötti lámpákról is leginkább a Világok Harcára asszociálok. Nekem nagyon hideg, nyomasztó, semmi olyan nincs benne amitől el tudnék lazulni. Imádom a betont, de itt biztos nem használnám ilyen mennyiségben. modorka

    VálaszTörlés
  2. Gondoltam, hogy ezért kapok majd hideget-meleget! :) Egyébként megértelek, még ha nekem be is jön ez a letisztultság.

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.