2010. augusztus 11., szerda

Svédpadló 5000 Ft/m2-ért

Ez a cím olyan blikkesre sikerült... De meg szeretnék osztani Veletek egy olyan tippet, amire talán épp szükségetek van... Munkám során a leggyakrabban a következő problémával találkozom. "Nagyon tetszik nekem a nagy osztású fózolt tölgyparketta (=svédpadló), de nincs 15 000 Ft-om négyzetméterére". A következőt javaslom: LAMINÁLT. Ne hányjátok el magatokat, ugyanis nem az obis dzsuváról beszélek, hanem - most nem fizetett ajánlás következik - a KAINDL új laminált - 2010-es - parkettáiról. Képzeljétek el, hogy ma a kezemben volt, simogattam, közelről nézegettem, és még így sem akartam elhinni, hogy nem fa. Olyan strukturált felülete van, ami megszólalásig hasonlít, de még az érintése is! Egész egyszerűen - és nem gondoltam, hogy valaha ezt kimondom - ez jobb, mint az igazi fa... 32-es kopásállóságú, ami azt jelenti, hogy akár nagyobb forgalmű irodákba, üzlethelyiségekbe is letehető, és erre a gyár 30 év garanciát vállal! A másik, hogy a konyhába is letehető, csak egy spéci vízálló ragasztót kell az illesztés belsejébe nyomni, ezzel pedig elegánsan kiváltható a konyhai és nappali burkolat általában (esztétikai szempontból) problémás találkozása. Szóval, ha van a burkolat négyzetméterére 5000 forintos keretetek, nyugodtan menjetek el például a Max City-ben található márkaképviseletbe, és győződjetek meg a saját szemetekkel arról, amit láttam.Nekem az extrásítottak is nagyon tetszettek, de tudom, hogy ehhez bevállalós természet kell! Várom a megrendelőket! :)
SHARE:

17 megjegyzés

  1. Nem mintha nem hinnék neked, de hiszem ha látom hogy ez jobb mint a fa:)
    Érdekes, hogy voltam Németországban és ott büszkék arra az emberek, hogy régi kopott fa padlójuk van. Vidéken akárhova mentem szinte mindenhol több évtizedes nemes fa padló volt, ráadásul lakkozás nélkül. Érdekes, hogy itthon nem tapasztalni ilyet.
    Na, azért eléggé felcsigázott ez a laminált! Már csak az ára miatt is.

    VálaszTörlés
  2. Én nagyon köszi a tippet, mert ez itt is folyton visszatérő probléma volt!!!

    VálaszTörlés
  3. Ötletbútor, egyetértek. Nyilván az igazi fának a természetes felületkezelés, a sérülések utánozhatatlan fílinget adnak. Én azt mondom, hogy ez a Kaindl 2010 ezért az árért sokkal jobb választás, mint a bükk szalagparketta... Legalábbis szerintem szebb. :)

    VálaszTörlés
  4. én asszem szerelmes vagyok az igazi fába:)

    VálaszTörlés
  5. Akármennyire is gyönyörű a fa, az igazán szép méragdrága, legtöbbször nem fér bele a költségvetésbe. Maximálisan egyetértek Petrával, sok olyan gyártmány van aminél egy jó laminált csak jobb lehet. És ezek itt tényleg nagyon szépek: az első úgy, ahogy van kéne!

    VálaszTörlés
  6. Bükk szalagparketta nekem sem kéne akkor már tényleg egy igényes laminált. Tény és való, hogy a fa drágább és valószínű mindig is az marad. Ez azért is van, mert ha pl. veszem mondjuk az igencsak felkapott tölgyfa svédpadlót csak az alapanyagára a 20 mm-es vastagságra megmunkáltnak 6000.-körül van m2-enként. Ebben nincs semmi rezsi költség csak az alapanyag. Ha nullára akarom kihozni (emberek, bérlet, áram, gépköltség stb..) el kell tudni adni min. 10-11e.-ért m2-enként. Felületkezelés nélkül. Haszon rajta csak e felett van. Meg is érkeztünk a bolti árakhoz. Így az alapanyag piaci árából kiindulva persze, hogy drágább lesz mindig is a fa. Egyébként "bónusz" fa lehet a következő 10 évben a gőzölt akác, mivel jóval olcsóbb és egyre jobb minőségben terem már nálunk is. Persze az sem laminált áron. Egyébként megnéztem a weblapot, tényleg jónak tűnik. Bocsi, hogy kicsit megszaladt.

    VálaszTörlés
  7. Nekem is svédpadló volt az álmom, és sikerült is levadászni egy nagyon szép pácolásút, relatíve "olcsón" (11e/nm), DE eléggé megbántam. Iszonyatosan kényes, pedig tényleg semmilyen extra terhelésnek nincs kitéve. Nagyon könnyen megmaradnak rajta rejtélyes eredetű foltok, borzasztó könnyen karcolódik, és fogalmam sincs hogy lehet majd eltüntetni őket.... Igazából nekem az egyik fő érvem az volt, hogy a laminált padló élete kb. 10 év, a svédpadló meg elvileg egy életre szól, de ha fél év után így néz ki, hát nem tudom mi lesz 10 év múlva. Nem tudom szoktak-e svédpadlót lakkozni (Petra?), talán az lehet megoldás... Vagy a laminált :)modorka

    VálaszTörlés
  8. Szia Modorka! Most nem tudom, milyen felületkezelés van rajta (talán olajos?), de csiszolás után elvileg akármit rakhattok rá, le is lakkozhatjátok. A matt és selyemfényű lakkok, amik itt szóba jönnek, viszont szintén elég érzékenyek... Érdemes bemenni az egyik Maxparkettához, mert ők mindenféle felületkezelést szoktak adni az általuk készített padlókhoz, biztos segítenek kiválasztani a megfelelőt. Egyébként szerintem nem baj, ha sérült. Ez adja a charm-ját!

    VálaszTörlés
  9. Köszi Petra!! Olajos, és ott vettük. Vm. specko tisztítót adtak végül, és az egy picit tényleg használt. Valószínűleg igazad van a charmmot illetően.De ez még egy érv a drága padló ellen: utána folyamatosan azt fogod nézni, hogy bakker, ennyi pénzt kifizettünk és már megint egy folt :)modorka

    VálaszTörlés
  10. Szia Modorka! Bár nem tőlem kérdezted, de talán én is segíthetek valamit a témában. Sajnos ha már volt olajozva akkor lehet hogy nem érdemes lakkozni. Már csak azért sem, mert az olaj és a lakkoldószerek gyakran nem szeretik egymást. Van kivétel, ez függ a lakktól is, de az esetek 70%-ában nem lesz örömteli az eredmény. Hozzáteszem ez majdnem minden bútorra igaz, és az olajnál pl. sokkal rosszabb hatást érhetünk el Prontoval és társaival. Az olajozott felület hátránya hogy koszolódik, de sokan nem tudják hogy meleg vizes, enyhén tisztítószeres ronggyal szépen takarítható. Évente, 2évente akár újra lehet olajozni ami "feltüzeli" a színét. A lakk is megkarcolódik, idővel még a karcállóbbak is. Egyébként tényleg a sérülések adják a savát borsát a fának.

    VálaszTörlés
  11. Ha jo minosegu svedpadlot tolgy szeretnetek
    van egy szaki budapesten.,Nem nagyon hirdeti magat de relativ olcson 9000ft/ m2 korul keszit padlot antik tolgybol.
    Ha valakinek kell szivesen megadom az elerhetoseget.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Üdvö löm. Engem us érdekelne. Megköszönném ha megírja szaszkll@gmail.com

      Törlés
  12. Szia!
    Elkérhetném a szaki elérhetőségét,aki 9ezer körül készít padlót?
    06707738787

    VálaszTörlés
  13. Kedves Ismeretlen! Engem is érdekelne a padló készítő szaki elérhetősége! Köszönöm

    VálaszTörlés
  14. Nem tudom, aktuális-e még a mesterember elérésének megadása, de engem is nagyon érdekelne!
    Köszönöm a választ előre is. szezsuzsa94@gmail.com

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.