2010. szeptember 13., hétfő

Bazár: dizájn radiátorok

Korábban, a milánói élménybeszámolómban már bemutattam egy-két gyönyörű újdonságot a dizájn radiátorok műfajában. Most a magyarországi kínálatot térképeztem fel. Hát igen. Finoman szólva is k.va drága mulatság, ha az ember nem akarja, hogy rusnya lapradiátor éktelenkedjen nappalijában. Mégis azt mondom, sokszor megéri, mert a fűtési funkciót túl egy műalkotást is kapunk ezért az árért.
A fenti képen látható CALEIDO CUT bruttó ára 285 120 Ft. Ez a Milánóban is frissen bemutatott újdonság most megrendelhető az AQUAVIVA Fürdőszobától.
Lakásunk modern dísze lehet az olasz ADACTO radiátora, amelyet a Frank PONT Szabó Bt. forgalmaz Magyarországon. Az itt bemutatott darab ajánlott fogyasztói ára 570 000 Ft. Kicsit színesebb vizekre evezek a FLINT-tel, amely a fentiekhez képest egész baráti, 200 000 Ft kürüli áron lehet a miénk a Senia Group-tól.Szintén a Senia Group forgalmazza a Shangai fantázianévre keresztelt fal mellett, vagy térelválasztóként is remekül funkcionáló fűtő "szobrot", amely az euró mai árfolyamán számolva 420 000 Ft-ot kóstál.Egy dizájnradiátorokról készült összeállítás sem lehet teljes a Joris Laaman által, betonból tervezett Heatwave nélkül. Aki birtokolni szeretné ezt a csodát, mélyen be kell nyúlnia a zsebébe: az Arli Magyarország Kft. bruttó 1 230 000 Ft-ért kínálja. Budapest régi lakásainak fűtését általában a következők jellemzik. Ritka, ahol megmaradt a szép cserépkályha, a leválasztott lakások fűtését általában gázkonvektorral oldották meg. A bauhaus (jellegű) lakásokban viszont sokszor máig megmaradtak a szép vas radiátorok. Szívem szakad meg, amikor ezeket "fűtéskorszerűsítés" címén lapradiátorra cserélik. Pedig ezeknek a szép lakásoknak a fűtésére - ha valakinek a meglévő radiátorok felújításával bármilyen fentartása van - létezik stílusos alternatíva. Még mindig a Senia Group kínálatából kerestem ki a Tiffany öntöttvas radátort, amely számos színben, mérettől függően bruttó 300000 Ft-tól lehet a miénk.Legnagyobb kedvencemet a végére hagytam. Ez az igazán nagy, szépen mintázott felületű Laurens Art Deco öntöttvas radiátor bruttó 417 500 Ft. A radiátor-konfigurátor pedig segít összeállítani személyre szabott fűtőtestünket.
SHARE:

2 megjegyzés

  1. Úgy örülök ennek a cikknek! A Tiffany az egyik személyes kedvencem:):):):)! Végre olyan darabokat is látok, amiket korábban nem ismertem!!!

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörűek a vasradiátorok. Nem is tudtam, hogy ilyet is lehet kapni!modorka

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.