2010. szeptember 28., kedd

GRAND DESIGNS 2010 október

Hoztam Nektek egy kis szuvenírt a londoni reptérről, a modern és színes Grand Designs októberi számát fogom most bemutatni.
A magazin kicsit nehézkesen indul: sok reklám, kevés lényeg, de aztán belecsap a lecsóba, és különleges lakások/épületek garmadát sorakoztatja fel. Mint már korábban is mondtam, az ilyen formátumú magazinok reklámjainak számomra ugyanakkora értéke van, mint bármelyik cikknek, így mindkét műfajból válogattam mára.
Az alábbi színes hátú könyvespolc Anglia első passzívházában található. Bár ez a darab fából készült, az ötlet a ma igen népszerű gipszkarton könyvespolcok esetében remekül hasznosítható.Egy szépséges, viktoriánus ház földszintjén található ez a harmonikus, kortalan nappali. Megfogott az aboriginal (ausztrál őslakosok által festett) festmény és a perzsaszőnyeg összhangja, valamint a falfülkékből kicsit kiugró polcok mozgalmassága. És a szürke falakat is szeretem.Izgalmas újdonság volt nekem a CM Architectes Associés munkája, a brüsszeli víztoronyban kialakított, 360 fokos panorámával rendelkező futurisztikus otthon.Újabban engem is megcsapott a színek szele (micsoda alliteráció...:), és elismeréssel adózom Ab Rogers angol designer csupa zöld-sárga-pink-kék otthonának (a címlapon is).Ez pedig egy promóció, amiből most nekem nem is maga a termék a lényeg, hanem annak szemléltetése, miként tegyünk kandallót egy olyan térbe, ahol egyébként nem igazán adja magát (például az ablak elé).Gyönyörű színek, harmonizált káosz. A Vitra a teljes hátoldalon reklámozza Antonio Citterio új, Suita kanapéját.Igényes magazin, szép lakásállománnyal, klassz összehasonlításokkal, újdonságokkal. Ha itthon kapható, máskor is megveszem.
SHARE:

2 megjegyzés

  1. Köszi a vásárfiát :) Gyönyörű a Suita kanapé, nagyon tetszenek a Vitra képei.modorka

    VálaszTörlés
  2. Szivesen, Modorka! Annyira vidámak szerintem is!

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.