2010. október 18., hétfő

Cassandra - bútorgyártás Békéscsabán (2. rész)

Ha kíváncsiak vagytok, hogy lesz kérges deszkából igényes tölgybútor, nézzétek meg a Cassandra Békéscsaba Bútorgyárában folyó munkáról készült képeimet. Miután tapasztalatom szerint egy poszt 10 képnél többet nehezen kezel, ketté szedtem a riportot. Előzmények ITT.

A gépek oldalán rajzok emlékeztetik a dolgozókat a bútorokhoz tartozó elemekre.A bútorhoz kiválasztják a raktárból a megfelelő, kiszárított fadarabokat, és méretre igazítják őket.És táblásítják, ha arra van szükség. Az itt használt ragasztó annyira erős, hogy előbb törik el a fa, mint mondja fel a szolgálatot az illesztés.A nagyobb darabokkal a "kombájn" dolgozik.Az alábbi, a gyár legmodernebb, számítógéppel vezérelt gépe. Beprogramozták az egyes bútorok megfelelő darabjait, ezekbe fúr lyukakat, készít marásokat.Kézzel illesztik össze az egyes alkatrészeket.A kész asztallábak várják, hogy a szomszéd terembe kerüljenek felületkezelésre, ahol először pasztával kitömködik, majd többször megcsiszolják, végül bio-olajjal átkenik őket.A szünetekben kedves szegletek várják a falatozni vágyókat... - azért van még hova fejlődni...:)Itt a klasszikus vonal lakkozása folyik.A kész bútoralkatrészek (lábak, hátfalak, ajtók) raktárba kerülnek.A raktár mellett található az összeszerelő, és csomagoló üzem, ahonnan a készáru raktárba kerülnek a dobozolt termékek. A teherautó innen viszi a megrendelt bútort a szállítási címre.Ha szeretnél igényes bútorokat jó áron, látogass el a MaxCityben található Cassandra bemutatóterembe.A képen látható bútorok árai:
- komód: 228 000 Ft
- asztal (1900 x 950 x 760): 113 000 Ft
- üveges tálaló: 233 000 Ft
- háttámlás pad: 89 000 Ft
SHARE:

4 megjegyzés

  1. Én köszi! Imádom az ilyen szakszerű cikkeket!

    VálaszTörlés
  2. Ó, köszi, szóval Ez AZ...:)
    Mintha én is elugrottam volna a gyárba, jó volt!
    N.

    VálaszTörlés
  3. Igen, csatlakozom Alettához, nagyon érdekes cikk, és milyen szépek a bútorok.Nagyon szeretem ezt a stílust. Én, megvallom, nem ismertem őket, úgyhogy többszörösen is jó, hogy beszámoltál róluk. Köszi.

    VálaszTörlés
  4. Korrekt, cikk volt. Rövid de mégis velős és érdekes még a laikus számára is. A bútorok szépek és még az árak is rendben vannak. Respect a szerzőnek.
    Bálint

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.