2010. október 1., péntek

Design Hét 2010

Ma kezdődik az év dizájn szempontból legizgalmasabb megmozdulássorozata, a Design Hét 2010. Vásárok, bemutatók, nyílt napok, túrák, gyerekeknek és felnőtteknek szóló kreatív workshopok váltják egymást az elkövetkezendő 10 (!) napban. Fényképes összefoglalóval készültem az alkalomból, kiválogattam az engem leginkább érdeklő 10 eseményt. De sokkal több jó programot találtok a honlapon, böngésszétek bátran, nem fogtok unatkozni a héten!

Október 1. péntek
Október 2. szombat
Október 3. vasárnap
Okbóber 5. kedd
Október 7. csütörtök
Okbóter 8. péntek
Október 9. szombat
Október 10. vasárnap
SHARE:

2 megjegyzés

  1. nagyon örülök, hogy ilyesmi van Budapesten, és hogy idén már ennyi helyszín bekapcsolódott. szuperek a nyitott műhelyek és a design túrák - ha valaki eljutott a Somlai Tibor félékre, írhatna élménybeszámolót, én a MAFILMet néztem ki magamnak és Majának, és ha tudok az Operába is elmegyek. Pénteken kaptam egy kis kimenőt, és beestem a desing terminálon a kiállításmegnyitóra, meg megnéztem a Gödörben az IKEA kiállítást. Utóbbira nagy reményekkel érkeztem, és abszolút csalódottan távoztam, főként ha figyelembe veszem a rendelkezésre álló anyagi és kreatív erőforrásokat. A nagy ötlet, hogy Anna szobáját láthatjuk csecsemő, kisgyerek, kislány, kamasz és 20 éves korában. Komolyan, ha ezen egy PRos 5 percnél tovább gondolkodott, és aztán még örült is a remek ötletnek, hát szégyellje magát. Jó ötlet volt viszont hogy 1-1 IKEA darab fejlődését nyomon követhettük, viszont sajna csak molinón. Abszolút hiányoztak a régi, kultikus tárgyak, én például annyira szerettem volna régi ikea katalógusokat lapozgatni, kifutott, ismerős bútorokban ücsörögni, többet megtudni a designerekről, régebbi szobabelsőkben járkálni. nem találtam az interaktivitást se, igaz elég hamar leléptem. A design terminálon rengetegen voltak, ugyhogy a kiállítást csak szőr mentén tudtam megnézni, de picit itt is csalódás volt, hogy a kiállítás molinós fényképeket, meg üvegdobozba helyezett tárgyakat jelent... a héten láttam még véletlenül a Do Workben Gulyás Judit szőnyegeit, élőben is csodaszépek.modorka

    VálaszTörlés
  2. Modorka, köszi a beszámolót, legalább nem érzem, hogy lecsúsztam valamiről. A hétvége családügyileg úgy alakult, hogy egyik design túrán sem tudtam részt venni, és ezt nagyon sajnálom!!! Helyette volt igazi túra: kisvasút, halászlé, meg ilyenek...:)

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.