2010. október 15., péntek

Livingetc 2010 október

Az őszi hónapokban megviccelt a posta: az októberi Livingetc-t három nappal a novemberi előtt, meglehetősen késve kézbesítette. Miután átlapoztam a későbbi számot, úgy döntöttem azt szkippelem, és csak a sokkal izgalmasabb októberit fogom bemutatni. Az egész szám rendkívül izgalmas, tele isteni bútor és kiegészítő válogatásokkal, csodálatos lakásokkal és izgalmas reklámokkal. Ez utóbbiakat most hanyagolom, annyira erős volt a magazin tényleges tartalma.

A következő két kép egy tapéta tippes összeállításból került hozzánk. A lovas képben megfogott az enteriőr egyszerűsége, és az ötlet, ahogy a tulajdonos az önmagában durván túlzás tapétából frízt készített a falra. Persze lehet vitatkozni azon, nem maradt-e így is túlzás, de az ötlet még jó jöhet nekünk.Kisebb folyosók, "mostoha" helyiségek dekorálásánál ne spóroljunk a "durva" tapétával se: izgalmassá és szerethetővé teszi ezeket a kis tereket.Az első kedvenc lakásom Londonban található, egy építész él benne feleségével és öt gyermekével. A nappali fő díszítő eleme a telepakolt könyvespolc, amely egy kis izgalmat lehel az amúgy monokróm térbe.Miután egy térben találhatóak, örvendetes, hogy ugyanaz a vagány csillár díszíti az étkezőt, mint a nappalit. Érdemes megnézni, hogy milyen módon csempészték be a konyhába a ma divatos fehér márványt. Manapság előszeretettel használják pultnak, ami nem igazán jó ötlet, hiszen elképesztően kényes. A konyha falára ragasztva viszont megmarad dizájn elemnek, és a pult is készülhet strapabíróbb anyagból.A következő lakás épp ellentettje a fentinek, bár ezt is építész lakja. Az előző enteriőrt a prémium kategóriás bútorok ízléses összhangja, ezt viszont az olcsó bútorok és drágább design társai okos kombinálásával elért ipari miliő teszi érdemessé a bemutatásra.És a végére hagytam három kedvencemet a fürdőszoba összeállításból.
Rég nem állja meg a helyét az a nézet, hogy plafontól padlóig körbe kéne csempézni a vizes helyiségeket: először is nagyon drága, másodszor lehetnek esztétikusabb megoldások is. Például, ha tapétázunk. A jobb minőségű, modern tapéták már jellemzően pára és csepptűrőek. A jó minőségű szigetelő és impregnáló anyagok lehetővé teszik, hogy természetes kövekkel is "dolgozzunk" a fürdőben.Ha a térszervezés adja, a falfülkébe rejtett üvegpolcocskák remekül "elnyelik" a minden nap használatos kis csetreszeket.A Livingetc 2010 októberi számát - ha még lehet kapni - nagyon ajánlom mindenkinek! A novemberi viszont, szerintem gond nélkül kihagyható.
SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.