2010. október 13., szerda

Minimál konyhát olcsón?

Valószínűnek tartom, hogy az olasz Treo konyhája nem annyira pénztárcakímélő, bár a magyar árakhoz képest még mindig baráti lehet. Nekem megvan a favorit konyhastúdióm, akikkel legyártatnám kedvező áron, de bemutatom, hogy "home made"-ben hogy oldanám meg.
Vennék 3 db belső fiókos Ikea ABSTRAKT szekrényt (41 500 Ft/db), és - ha spórolni kell - vennék 3 db drótkosarasat (19 500 Ft/db), ezeket nem lábra állítanám, hanem felfúrnám a falra. A kompozit követ (ami egy természetes kőzúzalék műgyantával összefogva) nem lehet megúszni, attól néz ki jól ez a pult. Ez ugyan drága, de sokat "olcsósít" a beszerzésen, ha kikerülve a konyhabútorosokat, közvetlenül a kövestől vásároljuk (nagyon ajánlom a Gyálon található Madar-épkőt, akik természetes kövek mellett Technistone-nal dolgoznak, és minden egyedi kis igényt szívesen kielégítenek). Így, olcsóbban 65 000 Ft/m2 áron juthatunk a pulthoz. Ehhez a felálláshoz kell: 2,88 m2, ami összesen 187 200 Ft.
Fontos látványelem még a páraelszívó. A képen látható gép a Falmec Quasar Top, és 275 000 Ft-ba kerül (nekünk is ilyen van, maximálisan ajánlom!). Hasonló, csak sokkal olcsóbb a Gorenje DVG, amely az Interneten már 90 000 Ft-ért elvihető. Látványelem még a megfelelő mosogató csaptelep. Itt hatványozottan igaz, hogy az olcsó kínai változat sz.r lesz. A Teka viszont jó árban elérhető, ajánlom a szép ARES-t 14 300 Ft-ért. A többi tulajdonképpen lényegtelen, az összhatás így már meglesz.
Mennyibe került? 474 500 Ft-ból megvan a trendi konyha, amihez azért még kell néhány dolog (mosogató, tűzhely, sütő - egy másik falon, gondolom én, belső rendszerezők a tányéroknak, evőeszközöknek, stb.)
SHARE:

5 megjegyzés

  1. Teljesen egyetértek. Két megjegyzésem van csak: 1. Nagyon szép kőhatású laminált munkalapok is vannak, ha valaki még lefelé torászná az árat.
    2. Amit a végén zárójelbe tettél, az fontos, mert erősen belejátszik az árba, tehát ne hagyjuk semmiképpen figyelmen kívül!

    VálaszTörlés
  2. Szerintem nem összehasonlítható az ikea kikönnyített blum fiókja a blum prémium kategóriás fióksínjeivel minőségileg.
    A munkapult valószínűleg nem kompozit kő - nem látszik sehol sem a toldás a vízszintes és a függőleges elem találkozásnál - hanem szerintem Corianból van csinálva.
    Macsali Zsolt asztalos

    VálaszTörlés
  3. Kinga, nem értek egyet: ebbe nem fér a laminált. Akkor nem ilyen pultot kell csinálni, akkor nem ez a hatás lesz. Zsolt, a felület miatt szinte biztos vagyok benne, hogy nem corian. A toldást nagyon szépen meg lehet csinálni: a mi pultunkon sem látszik, pedig kompozit kő. Egyébként egyetértek a minőséggel kapcsolatban: azt azért senki nem gondolja, hogy ugyanezt kapja - csak hangulatilag valami hasonlót. Viszont az Ikea konyhák nem rosszak: nekem többször is volt, és hibátlanul működött, szerettem is - tudom, az asztalosok nem szeretik, de tapasztalatom szerint a tulajdonosok igen.

    VálaszTörlés
  4. Szeretik 3-5 évig, aztán kuka:) A kő nagyon jó választás, bár hideg, de ugyanakkor nagyon tartós. Egyébként tényleg meglehet csinálni a jó toldást, hozzáteszem mi építettünk már be egybe 2,5m-es követ amit csak sarkoknál kellett illeszteni. Ha jó a vágás akkor elég egy vastag szilóréteg a két kő közé, jól kell összenyomni, majd letörölni ami kijött. Bálint

    VálaszTörlés
  5. Szia!
    Nekünk pont Ikea Abstrakt konyhánk van, és nagyon szeretjük. Igaz, nem IKEA-s munkalapot választottunk és szerettük volna, ha egy síkban van a frontokkal, így kilóg a fogantyú, amibe mindig beleakadok. Esetleg lenne valami ötleted ennek kiküszöbölésére? A fogantyú eltávolítható (hátulról fúrt), a sok fiók miatt elvileg nem lehet megoldani olcsón a fogantyú nélküliséget. Esetleg mart fogantyúra gondoltam, de az is egy vagyon... Még egy: eredetileg én is a lábazat nélküliségre szavaztam, de a mosogatógép és a hűtő miatt ez sajnos kivitelezhetetlen, marad az inox szokli. És talán nem én vagyok az asztalosok álma, de mi első körben csináltattuk a bútort (színhatásban ilyen, malawi munkalap és vízszintesen strukturált fehér front pont ilyen kinézettel, élbe mart fogóval), bírósági per lett a vége, olyan silány minőséget kaptunk majd 800.000 forintért (csak a bútor). Az IKEA-ban azt kapom, amit látok, és ha 3 év alatt tönkremegy, visszaviszem a nyakukra :)

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.