2010. november 30., kedd

Agancs mánia

Agancs mániám soha nem szül népszerű bejegyzéseket, de rendületlenül folytatom. Mert nekem tetszik. Bár amikor a húgom felajánlott egyet a férje gyűjteményéből (annak tudta nélkül), vadul tiltakoztam, mert az igazi elszomorít. Tudom, hogy ez az ezüst meg giccs, de ezt szeretem az egész műfajban. A cikiségét.
Talán akasztóként szívesebben látjátok őket.A Graham & Green-nél beszerezhető.
SHARE:

Helló Rézi!

Tegnap új családtaggal bővültünk: a fél éves Rézit a váci Zöld Menedék Állatvédő Alapítvány kutyusai közül választottuk. A bővülésnek természetesen lakberendezési aspektusai is vannak: milyen fekhelye legyen az új jövevénynek? Én vasárnap beszereztem egy klasszikus vesszőkosarat, amit fehérre festettem, de ahogy magamat ismerem, ez csak átmeneti szállás lesz...:) Van valakinek tapasztalata, hogy egy spánielnél kicsit kisebb eb milyen típusú fekhelyen érzi jól magát? Párnán, kosárban, vagy esetleg fedett házikóban?Képek forrásai: innen és innen.
SHARE:

2010. november 29., hétfő

Kincses raktár a stílusos otthonért

Tegnap új, gusztusosan indusztriális helyen nyitotta meg raktárát a Möbelkunst. Minden érzékünket megbombázták: a folyamatosan tartó vizuális orgazmushoz dj szolgáltatta a háttérzenét, és hogy az ízlelésünk se maradjon árván, isteni falatokat kóstolhattunk a Nemsüti kínálatából. Ez utóbbi valódi hozadéka volt a mai napnak, mert mostantól sűrűn megfordulok a Jászai mari téren található üzletben: szerelembe estem a parmezános paprikakrémmel.A vintázs (vagy retró, ahogy itthon szeretik nevezni) ma nagyon menő a lakberendezésben. A minimáltól megcsömörlött, vagy csak azon oldani kívánó kevésbé tehetősek antik bútorok helyett későbbi, ma olcsóbban megvehető minőségi bútorokkal finomítottak lakásaikon. És ahogy ez lenni szokott: a fogás a bohókás művészotthonokból mára a legelegánsabb enteriőrökbe is átkúszott.
Az árak viszont még mindig nagyon barátiak: a Möbelkunkstnál egy-egy szép kis szekrényt akár 12 000 Ft-ért is megkapunk, gyönyörű, formás székeket pedig 4000-ért. Vannak itt designtörténeti klasszikusok, ismert és ismeretlen skandináv, valamint magyar tervezők munkái. Jellemzően az 1950-es, 60-as, 70-es években gyártott, sokat látott darabok, amelyekkel egyedivé varázsolhatjuk otthonunkat.Aki akart, nyugodtan elvonulhatott egy sarokba. Itt minden kipróbálható! :)Fotózkodhattunk a klasszikus gömbfotelben. A város lakbereseményeire jellemzően ismét kisebb blogtalálkozó kerekedett: a fotelban Noémi és Ben.Köszönöm a Möbelkunstnak ezt a kellemes vasárnapi programot. És bár ma üres kézzel (és teli gyomorral) tértem haza, ez csak a tőlem szokatlan megfontoltságomon múlt. Mindenkinek ajánlok egy látogatást, és én is feltétlenül visszatérek (egy platós teherautóval...)!
SHARE:

Vintázs a lakberendezésben

Összeszedtem néhány képet a korábbi bejegyzéseimből, hogy megmutassam, mire lehet jutni, ha az ember kis fantáziával válogat a Möbelkunkst kínálatából.Képek forrásai: 1, 2, 3, 4, 5, 6
SHARE:

2010. november 27., szombat

Hétvégi matiné

Mátyásnak, csak mint nekem, gyengéi a loftok. Ellátogatott hát Vancouverbe, hogy ott töltse ezt a hideg hétvégét.
A szürke betonpadló, a nyers tégla társaságában minden ipari jelleg ellenére is kifejezetten meleg hatású. Ráadásul a tégla olcsó és praktikus burkolása a konyhának: ha impregnáljuk, egész jól tisztítható, ami meg ott marad, kifejezetten jót tesz, mondhatni antikol...:) Tudom mit beszélek, ez nálunk is így van!Múlt héten szolid 70 fős partit adtunk Szása fiam 3. szülinapjára. Elkélt volna ez az italtartó alkalmatosság!A nappali visszafogott, konzervatív, ami jó választás a balhés konyhához.Legénylakás lévén egy csajozós kandalló még belefér...Nini, ő is Nagy Ervin rajongó! :)A legmellékebb helyiség kialakítása is nagy figyelmet kapott.A fürdőszoba visszafogott, elegáns, tökéletesen "loftos".És itt a tv nem parasztvakítás. Ízlésesen eldugva várja a sorozatfüggő esti fürdőzőt.Nem sokszor mondok ilyet, de ez megint egy olyan lakás, amelybe módosítás nélkül beköltöznék!
Forrás: arch daily
SHARE:

2010. november 26., péntek

IKEA gazdaságos ÉLŐ fenyő

Szenteljük ezt a mai napot az Ikeának: a magazinban találtam rá erre a kedvező ajánlatra, amit máshol nem nagyon reklámoznak. Megosztom Veletek, nehogy lemaradjatok róla! A telefonos ügyfélszolgálaton felvilágosítottak, hogy az akció december 2-án kezdődik, és az Ikea előtt felállított sátrakban lehet majd megvásárolni a fenyőfákat.
SHARE:

Garage sale - JÁTÉK

Azoknak, akik a korábbi játékról lemaradtak elmondom, miről is van szó. Amerikából ismert a "garage sale" intézménye, ami annyit tesz, hogy az évek alatt felhalmozott kacatoktól, feleslegessé vált tárgyaktól úgy szabadul meg az ember, hogy kihelyezi a háza kertjébe, és ott értékesíti őket. Júniusban érkezett hozzánk Londonból egy hét fős stáb, amely a téli IKEA family magazin számára fotózta ki a lakásunkat. Egy teherautónyi ikeás cuccot szállítottak ide, és hagytak itt örökre. Maradt néhány darab, amely dobozba zárva várt jobb sorsra, és most itt az alkalom: garage sale-be bocsájtom őket.
Novemberben ezt a tényleg nagyon szép, soha nem használt, 8.990 Ft értékű, kézzel szövött IKEA PS Vadmal takarót lehet megnyerni.

A játék menete:
- legyél a Térkultúra facebook tagja,
- írj egy megjegyzést a játék facebook-os bejegyzéséhez
- várj, amíg kisorsollak (egy hét múlva, csütörtök éjfélkor zárom le a játékot, és a pénteki nap folyamán a random.org oldalon sorsolok a takaróért jelentkezők között).

Ezúton kérek elnézést előző nyertesünktől, "m"-től. Most láttam csak a mosókonyhában, hogy szépen dobozba készítve még mindig postázásra vár a vázapár. Elsodortak az események, még ma feladom, és ígérem, ez a takaró hamarabb eljut leendő tulajdonosához! :)
SHARE:

2010. november 25., csütörtök

Galéria a könyveknek

..., ahol a lécső a tárolási funkción túl esztétikus térelválasztóként is működik. Csillagos ötös koncepció, csak legyen hozzá belmagasság!Forrás: homedit
SHARE:

2010. november 24., szerda

Etch: új lámpa Tom Dixontól

Aki régebbről ismer, vagy csak már jó ideje olvas, tudja mekkora Tom Dixon rajongó vagyok, ezért is lepett meg engem a legjobban, hogy mennyire nincs hatással rám legújabb kreációja, az Etch. A lámpa a bonyolult elektronikus termékek - mint pl. áramköri lapok, vagy orvosi műszerek - előállításakor is alkalmazott ipari technológiával készül. A hivatalos promó szövegben elhangzik (illetve leírva vagyon), miszerint a vékony rézlapon áttört filigrán kis minták mekkora szerepet játszanak az esztétikumon túl, de én ezt a "bullshit-tet" nem kívánom lefordítani, és szóljon nevemben egy kommentelő: "túl sok a szöveg és túl kevés az ötlet". Én vagyok kötözködő, vagy szerintetek sem ütős?A sajtótájékoztatón "gyári munkások" készítették a lámpákat, amelyek később, a kiállításon megvásárolhatóak voltak.Miután nehezemre esne kiábrándulni egyik kedvencemből, simán bemagyarázom magamnak, hogy csak maradi vagyok, és meg kell szoknom. Persze akkor is ott a kérdés, hogy ami ma (nekem) unalmas, holnap mitől lenne átütően izgalmas? :)

Forrás: designboom
SHARE:

2010. november 23., kedd

Egy fotós portfóliójából

Ha azért látogatsz lakberendezési oldalakra, mert lakásod átalakításán, felfrissítésén dolgozol, akkor a legjobb, amit ajánlani tudok, hogy nézz körül az enteriőr fotósok referenciái között. Az ilyen oldalakon ugyanis nem korlátozza a stílust a fotós ízlése, hiszen jellemzően számos magazinnak fényképez. Jó szívvel ajánlom Amanda McLauchlan website-ját: mindenki talál rajta ízlésének megfelelő enteriőrt, és benne számos jó ötletet.
SHARE:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.