2010. november 24., szerda

Etch: új lámpa Tom Dixontól

Aki régebbről ismer, vagy csak már jó ideje olvas, tudja mekkora Tom Dixon rajongó vagyok, ezért is lepett meg engem a legjobban, hogy mennyire nincs hatással rám legújabb kreációja, az Etch. A lámpa a bonyolult elektronikus termékek - mint pl. áramköri lapok, vagy orvosi műszerek - előállításakor is alkalmazott ipari technológiával készül. A hivatalos promó szövegben elhangzik (illetve leírva vagyon), miszerint a vékony rézlapon áttört filigrán kis minták mekkora szerepet játszanak az esztétikumon túl, de én ezt a "bullshit-tet" nem kívánom lefordítani, és szóljon nevemben egy kommentelő: "túl sok a szöveg és túl kevés az ötlet". Én vagyok kötözködő, vagy szerintetek sem ütős?A sajtótájékoztatón "gyári munkások" készítették a lámpákat, amelyek később, a kiállításon megvásárolhatóak voltak.Miután nehezemre esne kiábrándulni egyik kedvencemből, simán bemagyarázom magamnak, hogy csak maradi vagyok, és meg kell szoknom. Persze akkor is ott a kérdés, hogy ami ma (nekem) unalmas, holnap mitől lenne átütően izgalmas? :)

Forrás: designboom
SHARE:

5 megjegyzés

  1. Szerintem nem rossz. A szövegeket én soha sem veszem komolyan, az parasztvakítás. Ha valaki bekajálja, annak úgy kell;) Valami vagy tetszik, vagy nem. Vagy nem jó helyen van, jó időben!

    VálaszTörlés
  2. Nekem tetszik! Főleg az, hogy milyen szuper árnyékot vet.
    Egy bolhapiacon találkoztam egy szobrásznővel aki szúnyoghálóból csinált fej "szobrokat" amik megvilágítva zseniális árnyékot mutattak. Valahogy arra emlékeztet!

    VálaszTörlés
  3. b_eszter, na abban van ötlet, ha szúnyoghálóból van!

    VálaszTörlés
  4. Lehet ott nincsenek szúnyogok... :)

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.