2010. november 18., csütörtök

Bazár: gyerekszékek dizájnosan

Régóta tervezem lecserélni már a gyerekek Ikea Mammut székeit, amire - saját sznobizmusomon túl - az ég egy adta világon semmi okom sincsen, hiszen három éve tökéletesen szolgálnak minket, dacolva az elemekkel és gyerekekkel.
Számba vettem, mik is jöhetnek szóba.
Kezdem az örök kedvencemmel, a gyerek panton székkel, ami a legkézenfekvőbb is lenne, hiszen épp most rendeltem meg az étkezőasztalunkhoz hatot a felnőtt méretből (most szólok, hogy a Pointzero-nál gyártásának kerek 50. évfordulójára 30%-kal olcsóbban megvásárolhatók még a héten!).
Izgalmas a háromlábú Wilkhahn szék, amit itthon az Eupropa Design forgalmaz.A - szintén Pointzero által forgalmazott - Magis gyerek cukiságai Metoo márkanéven nyomulnak a piacon. Az állatfigurára hajazó Juliant minden irányból meg lehet ülni.Egyszerűbb forma, de díszített felület jellemzi az Alma székeket.Tök odavagyok a vintázs darabokért még gyerekbútorok esetében is. Ezek a szépségek az Artkraftnál megvásárolhatók.
Könnyen kezelhető, légies és modern a skandináv dizájnt képviselő rondo kids.Tanácstalan vagyok, mind tetszik... Szerintetek? :)
SHARE:

6 megjegyzés

  1. Tényleg mindegyik gyönyörűséges,de én inkább a skandináv vonalra szavazok.Viszont a költői kérdés: mit csináljunk a dizájn székeinkkel, ha a gyerekek kinövik? A Mammut-ot szemrebbenés nélkül kidobnám. De egy Panton-t....
    Orsi

    VálaszTörlés
  2. Ha a helyedben lennék, nem egyformára cserélném:$ és akkor nem lenne nehéz a választás;). Egyébként nekem is a Panton Junior Chair a favorit! A Julian se rossz, de például a Pantont még évek múlva is megtűrheti a gyerekek szobája. Szóval erős Panton voks;)

    VálaszTörlés
  3. Néhány év múlva úgyis vehetsz új székeket, mert az íróasztal mellé szerintem még a Panton se jó, addig meg tűrd meg simán kihúzhatnád az ikeással. elég, ha a gyerekek csak iskoláskorban kezdenek el dicsekedni a dizájnbútoraikkal:)

    VálaszTörlés
  4. Szerintem is mind különböző legyen. Kb. 4 év múlva. Az enyém 6 évesen is ráül a mammutra és csak a sulihoz kap professzionális széket. Addig meg montázsolj belőlük plakátot és keretezve tedd fel a falukra. Na jó, vegyél 1-2 panton is, csak Dani meg ne lássa... :-)

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.