2010. november 8., hétfő

Tapétához szőnyeget

Magyarországon nagyon nehéz dolga van az embernek, ha a megfelelő szőnyeget keresi. Sajnos a nemzetközi kínálat töredéke (sem) érhető el itthon. Lehet boncolgatni a miérteket, én azt hiszem, a mai helyzetnek alapvetően három oka van:
- abszolút miniatűr az a réteg, amely megengedheti magának a drága szőnyeget
- és annak a rétegnek nem valami kifinomult a vizuális kultúrája (már ha értitek a célzást...). Nem ismeri az európai dizájnt, számára a szőnyeg vagy szar, vagy perzsa.
- az a rohadt, önző vállalkozói réteg pedig nem hajlandó vagyonát kockáztatva, értékes portékával dizájntudatosítani az eltévelyedett elittet... :)

Én előre menekültem: ha nem találom meg, amit szeretnék, megcsináltatom. Íme, a Villa Nova tapétához tervezett kézi tűzésű, gyapjú szőnyegem. A tapéta az étkező egy kisebb falát díszíti, a szőnyeg pedig a nappaliba kerül - így nem lesz émelyítő a sok virág. Nemsokára elkészül a lakás, akkor hozok Nektek további képeket!Utólagos kiegészítésként elmondom, hogy a szőnyeg ára körülbelül 60 000 Ft/m2, tehát nem éppen olcsó, de - szerintem - különlegességét tekintve igazán kifizethető, egyedi dizájnelem.
SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.