2011. február 14., hétfő

Készíts láthatatlan könyvespolcot

Korábban is láttam már, de valahogy elfelejtettem, hogy nekem kell ilyen. Egy láthatatlan könyvespolc. Aztán a Dekooder Formával közös játékában megpillantottam az ismerős tárgyat, és elhatározásra jutottam: beszerzek 10 db-ot, hogy Jézus szobrunk körül észrevehetetlen körítéssel tárolhassuk könyveinket.
A legnagyobb méretre van szükségem, amely a Formánál 6200 forintba kerül. Ez egy teljesen okés kisker ár, miután utánajártam, hogy egy magyar lakatos is 4000 forintért készíti el darabját. Ha valaki ennyit se szán a projektre annak két lehetősége van.
1. Megrendeli az Amazonon 17 USD-ért (=3600 Ft), de erre nem tudom, mennyi postaköltség jön még,
2. elkészíti magának fillérekből.
Az alábbi fázisokat egy internetes videóról ollóztam össze Nektek.
Az L vasat a Praktikerben 495 forintért megvásárolhatjátok (ez kisebb, mint a videòn látható, kommentben várom a lelőhely tippet nagyobbhoz), a többi alapanyag egy átlagosan felszerelt háztartásban megtalálható. Ha nincs otthon feláldozható keménykötésű könyvetek, nézzetek körül egy antikváriumban: 200 forintért rendszeresen kínálnak kiárusított darabokat.
A polc elkészítéséhez erre lesz szükségetek:A készítés fázisai:Kezdő fotó: innen

Ha érdekel Titeket az eredeti fém változat magyar gyártása 4000 Ft/db + posta ktg.-ért, dobjatok nekem egy e-mailt, és intézkedek. :)
SHARE:

6 megjegyzés

  1. Egy drága könyvet tönkretenni egy ilyen meglehetősen olcsó ötletért. Hát nem tudom...

    VálaszTörlés
  2. Kedves Névtelen, ahogy írtam, 200 Ft-ért kapsz megfelelő keménykötésűt egy antikváriumban. Valami kevésbé nívósan érdemes venni, amiért nem kár...

    VálaszTörlés
  3. Így van én is a Magyar Munkásmozgalom története c. könyvet áldoztam fel. Köszönöm az ötletet!!

    VálaszTörlés
  4. Kedves Petra! Én a Tschiboban vettem ilyet, kb. 3000 Ft volt két darab, az sem drága szerintem, és biztosan lesz majd még! Egyébként láttam valami másik verziót is a neten, ahol nem kell könyvet "áldozni" hozzá :), csak sajnos nem találtam meg újra a linkjét. Talán a Wein Krisztina blogján volt.
    Petra, a konyhád egyébként szuper lett!! Csak azt akartam kérdezni, hogy miért írtad, hogy elvileg nem volt helyes színtiszta fát fedőfestékkel lefesteni? Elméletben mivel kellett volna helyette? Üdv, Gabi

    VálaszTörlés
  5. Láthatatlan könyvespolc címen kerestem rá, több helyen is lehet rendelni. Tényleg nem kell hozzá könyvet buherálni, viszont nem teljesen láthatatlan. Két nagyon apró fülecske alá kell az alsó könyv fedelét becsúsztatni, és ennyi. Ahol én rendeltem, 3490 Ft volt.

    VálaszTörlés
  6. https://hobbyrendeles.hu/termek.2709.lathatatlan_konyvespolc itt is van igaz itt 3490 Ft egy darab

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.