2011. február 16., szerda

Livingetc 2011. március

Ahogy az már jó szokásommá vált, megosztom Veletek az egyik kedvenc lakberendezési magazinom, a Livingetc postaládámba érkezett legújabb számából kiollózott kedvenc részleteimet. (Ez elég kacifántos körmondatra sikerült...:))
Kezdem mindjárt ezzel a rózsaszín csodával. Képnek nem valami pazar, de végül mindenképpen bemutatásra érdemesnek találtam, szuper példa ugyanis pici fürdők feltuningolására. Nem győzöm hangsúlyozni az ilyenkor legszerencsésebb megoldásokat: kis osztású (pl. mozaik csempe), vagy nagy, homogén felület (pl. üvegtábla). Itt mindkettővel éltek. Ráadásul az ilyen nyomi helyiségeknek jól állnak a bohókás színek. Ha már nem valami elegáns a mérete, legyen egyedi a külseje.Romantikus hangulatú fürdőszobáknak jól áll, ha nem csempézzük telibe. Sőt, kádas fürdőkben egyáltalán nem kötelező a hidegburkolat: számos festékgyártó cégnek van kifejezetten vízálló rendszere. Bátran!Örömmel konstatálom, hogy a kék változatlanul tartja magát. Sőt, egyre durvábbak a divatossá váló árnyalatok: néhány éve még el nem tudtam volna képzelni, hogy ma rajongani fogok a király kék bútorokért...Még mindig kék, de most a konyhában. Ez még nekem is szokatlan, de azonnal beleszerettem. Egyébként minden munkámnál találkozom azzal a tévhittel, hogy a konyha frontja márpedig legyen egyszínű. Mármint alul és felül egyforma. Szerintem - persze esete válogatja - inkább ne legyen... Így sokkal izgalmasabb, és a bútor kevésbé telepszik rá a környezetére. Persze nem muszáj kéknek lennie... Csak jó lenne...:)Megint egy kék konyha, csak tompább színben. Gyanítom ez népszerűbb. Itt imádom, hogy minden csetreszt felvállalnak: a nyitott polcokon az edényeket és fűszereket, a falon a létrát.Kapaszkodjatok, a másik kedvencem következik: a fekete. Érdemes megfigyelni a képen, és egy életre észbe vésni, hogy a fekete és barna nem cikik együtt, sőt! A másik tévhit, hogy a fekete kicsinyítené a teret. Minden csak attól függ, jól adagoljuk-e a színt: ha a megfelelő falra kerül, pont az ellenkező hatást érjük el, nő a tér mélysége a szín irányában - tehát nő a helyiség térérzete. De egy ilyen bátor húzásnál érdemes szakember segítségét kérni (és nem hallgatni a festőkre... - ők soha nem értik a lényeget).Ha azt hallom fekete-fehér, mindig valamilyen pepita felállásra, geometrikus mintázatra gondolok. Pedig tessék...Fekete-fűzöld-fehér. Üt. Ha ilyen gumipadlót szeretnétek, látogassatok el a Jóri és Társa Kft.-hez.Remélem hasznosnak találtátok az összefoglalót. Ez a szám tényleg nagyon klassz, abszolút megvételre ajánlom!!!
És elmondom számomra mi a képek tanulsága (illetve mit szeretnék most mindenkibe erősen szuggerálni): ne féljetek a fehértől, de még annyira se az erős színárnyalatoktól! Annál rosszabbat nem tehettek egy fallal, mint, hogy rányomattok valami tojáshéj vackot (ez most nem egyenlő a beige egy-két kellemes és tudatosan használt árnyalatával), csak mert féltek az extremitásoktól.
SHARE:

5 megjegyzés

  1. anré: épp most néztünk ilyen gumipadlót(pirosat), de annyira drága (bérelt lakásba), h majd csak egy másik konyhába veszünk....

    VálaszTörlés
  2. Igen, nem két fillér, akármit gondolnak is az emberek... Érdemes elnézni a Jórihoz, mert már egész jó áron (4-5000 Ft)is vannak gumiburkolatok.

    VálaszTörlés
  3. Kedvenc újságom! Nagyon jó ötletek vannak benne.

    VálaszTörlés
  4. A bordó fürdőszoba nagyon bájos!

    VálaszTörlés
  5. Szia Petra, kérlek, válaszolj nekem. Ha egyszer végre rászánom magam, hogy fehér legyen a parketta (legalább a hálószobában), hogy kezdjek hozzá, mire van szüksége a padlónak? :)
    Most régi (eredeti, de nem halszálkásan lerakott) fa parketta van, amivel semmi problémám sincsen, de a fehér parketta már nagyon régi álmom.
    Fel kell csiszolnom vagy rögtön rákenhetek egy padló festéket?
    Előre is köszönöm a választ.

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.