2011. február 6., vasárnap

Munkaközi fotók a körútról

Tegnap kilátogattam egy régóta futó projektem helyszínére, hogy készítsek néhány képet (a telefonommal - a minőségért elnézést...:)) a hackelt Ikea könyvespolc összerakása közben.
Egy kedves, immáron kétgyermekes fiatal pár a megbízóm, akikkel korábban is dolgoztam már együtt. Ezt a gyönyörű adottságú belvárosi lakást úgy kellett átalakítani, hogy két gyerekszoba kapjon helyt benne. Ezért - fájó szívvel bár, hiszen a nagypolgári miliőnek ez nem sajátja - meg kellett szüntetni a szeparált konyhát, és áthelyezni a nappaliba. Végül a nappali bejáratához közel eső részre helyzetük el, és egyik oldalról kapott egy parapet falat, hogy ne érződjön annyira a jelenléte. A falat egy könyvespolc takarja - amely nem csak praktikus, hanem gondolati egységben áll a vele szemben lévő dolgozó sarokkal. A könyvespolc fiókjai az Ikeából érkeztek (ugyanaz a frontjuk, mint a konyhának), ehhez építi a házat az asztalos. Miután igény volt a nagy felületű konyhapultra, hozzá kellett még csapnunk egy darabot a mellette lévő hálószobából, ez lett a kamra, és itt helyzetük el a hűtőt is. A kamra mögötti helyiség pedig a hálóból megközelíthető, tágas gardróbszoba lett.
Az anyagi keretek viszonylag szűkösek voltak, mindenhol igyekeztünk visszavenni a költségekből. Az eredeti parkettát még az előző tulaj felszedte, helyette nagyon csúnya szalagparkettát tett le, amit lamináltra cseréltünk (de egy drágábbik fajtára, így igazán mutatós lett), a konyha Ikea, a burkolatokat a Bauhausból vásároltuk (kicsit sajnálom, hogy a végén a konyhafalat nem azzal a barna kavicsmozaikkal burkolták, amit együtt kinéztünk, hanem a másik építkezésen megmaradt sima fehéret használták fel, és hogy bútorban sem azt az egyszerű fehéret választották, amit javasoltam). Egyedül a gyönyörű, bőrhatású strukturált Casadeco tapétán nem spóroltunk, amely kék-barna színben a háló ágy mögötti, sárgában pedig a nappali legnagyobb falát díszíti. Aminek a legjobban örülök, hogy végül tökéletesen harmonizáló színeket találtunk a falaknak (a hálóban egy beige, a nappaliban egy csokibarna és a gyönyörű banán sárga, az előszobában pedig a mély tengerkék). Lassan jönnek a függönyök is.A laminált padlónak nagy előnye a jó kopásállóság, azaz a strapabírás. Megfelelő eljárással letéve (ragasztva az illesztéseknél) konyhába is tökéletesen alkalmasak, így nem kell burkolatot váltani.
A könyvespolc oldala még nincs kész, szépen össze lesz építve a fallal...Az előszobában a megrendelők ragaszkodtak a kerámia burkolathoz, de csak a bejárati résznél. Ezért alakítottuk ki a gipszkarton díszfalat, amely az előszoba funkció optikai leválasztása, és amely kap majd egy karnist, hogy az onnan leomló hamvas barna bársonyfüggöny kissé színpadias hatást kölcsönözzön a térnek.Sajnos, az én munkám itt véget ért, a megbízásom ennyire szólt (térrendezés, optimális konyha kialakítása, világítástervezés, segítség a burkolatok és színek kiválasztásában). Innen már a lakók tevékenykednek tovább, de ismerve remek ízlésüket, nem aggódom a végeredményért.
SHARE:

10 megjegyzés

  1. de jó ötletet adtál ezzel, hogy a festés színe csak a magas ajtókig megy :)
    nálunk ennyire nem magas, csaj 3.10 a belmagasság, de ugyanilyen ajtók vannak - 265 magasak - azt hiszem a felújításkor én is így fogom kérni a festést, még tágítja a teret (mondjuk így se kicsi :D)

    VálaszTörlés
  2. Örülök, Orsi, én nagyon szeretem az ilyen polgári lakásokban holkerléccel lezárni a színt. Én itt még alacsonyabbra mentem volna (15 cm-rel), de a megrendelők nem szerették volna.

    VálaszTörlés
  3. Már látszik, hogy ez nagyon szép lesz. Megmutathatod majd, ha készen lesz?

    VálaszTörlés
  4. A kék nem az én színem, de ez a csokibarna - ez gyönyörű. Lesz róla fotó teljesen kész állapotában is?

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörűek a színek! Megalájk!

    VálaszTörlés
  6. én egyébként konkrétan abba a kékbe szerettem bele... sose gondoltam, hogy kéket kellene vinnem bárhova a falra, de ez nagyon megfogott! (meg az a tapéta ott az egyik szobán túl)

    VálaszTörlés
  7. Ó, ez a lakás itt van az emeleten, megismerem, még félkész állapotban belopakodtam. De akkor megpróbálom megnézni most is, gratulálok, szuper lesz, úgy látom!

    VálaszTörlés
  8. Hát igen... :)) de a kék meg a barna is nagyon bejön. meg persze a fehér szegély :) a tapétát én alapból nem szeretem, de nagyon szép itt ahogy u.azzal a mintával visszaköszön a két szín. kiváncsi vagyok a végleges fotókra...

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.