2011. március 31., csütörtök

Ma királykékre vágyom...

Gyönyörű, nyáridéző képek. Azt hiszem, a királykéknek nagyon jól áll a fehér és a barna.Forrás: elleinterior.no via Les carnets du design
SHARE:

2011. március 30., szerda

Design kutyaházak

Extravagáns, modern kutyaotthon Michael Young tervezésében. Nem olcsó, 1000 USD az ára, ám ez még mindig sehol nincs magyar, porszívóba oltott ufo fazont hozó Sky Berrytől, amelyet akciósan most mindössze 517.560 Ft-ért megrendelhetünk. Egy percig se tétovázzatok tovább!!! :)Ha szeretnéd megtudni, hogy az Airbus A380 Szuper Jumbo és a Sky Berry miért áll rokonságban egymással, nézz rá a weboldalra! Szórakoztató perceket garantálok.

Képek forrása: curated, kutyaház megoldások
SHARE:

2011. március 29., kedd

Téli házikó Norvégiában

Múlt héten már egészen rám tört a tavaszi hangulat, de a hétvége egy huszárvágással lenyisszantotta a jókedvemet: majd odafagytam a kutyasuli erdős pályájára. A hideg búcsúztatására (most már tényleg...) egy melegséges norvég házikót találtam, sok rusztikus felülettel, állatbőrrel, fával. Én nyáron is kibékülnék ezzel az erdei lakkal!Forrás: NordicDesign
SHARE:

2011. március 28., hétfő

Steppelt ágyvégek

Magyarországon sajnos nem divat, ami az angolszász országokban teljesen hagyományos módja az ágyak vásárlásának: a szimpla alapágyhoz falhoz rögzíthető ágyvéget vásárolnak. Nagyon különleges fekhelyeket kapunk így - érdemes körülnézni külföldi fotógalériákban, és a kinézett ágyat egy aztalos-kárpitos párossal legyártatni.Megmondanátok erről a hálószobáról, hogy kis költségvetésből készült? A mutatós lámpa és az éjjeliszekrények is az IKEA-ból érkeztek.Ez ugyan nem steppelt, de szintén anyagból van. Gyönyörű.Nem csak ágyvéget, de komplett falat is kárpitoztathatunk. Különleges megoldás a kárpit-tükör kombó.
Az is mutatós, amikor az éjjeliszekrény mögött is folytatódik a kárpitozott ágyvég.Jó tervezgetést kívánok!

Képek forrása: housetohome
SHARE:

2011. március 26., szombat

Hétvégi matiné

Mátyást ezen a hétvégén Steve Hermann csodálatos üveg pavilonjába küldtem, hadd tudja meg, milyen érzés egy sor veterán autóval osztozni az otthonon.Forrás: Home-Designing
SHARE:

2011. március 25., péntek

Cinderella (Industrialized Wood) asztal

A Demakersvan holland csapatot három fiatal tervező alkotja: Joep Verhoeven, Jeroen Verhoeven és Judith de Graauw. Mindhárman a Design Academy Eindhoven végzősei voltak 2004-ben, és a következő évben már meg is alakították stúdiójukat Rotterdamban. Műveik koncepciója a látszólag ellentmondásos tényezők - funkció és dekoráció, ipar és kézművesség, hagyomány és digitális tervezés - ütköztetésére épül.Jeroen Verhoeven először Industrialized Wood, majd Cinderella névre keresztelt asztala diplomamunka volt. Tervezője azt szerette volna bizonyítani vele, hogy a tömegtermelési eljárások egyedi tárgyak létrehozására is alkalmasak. Két antik tálalóasztal profiljának lerajzolásával kezdte a munkát, az egyiknek az elejéről, a másiknak az oldaláról készített vázlatokat, amelyeket ezután betápláltak a számítógépbe, amely egy speciális szoftver segítségével egyesítette a két alakzatot, és létrehozta a kettő kombinációjából kialakuló virtuális háromdimenziós formát. Az áramló vonalakkal határolt alakzatot ezután a hagyományos kézművestechnika és a korszerű gyártási eljárások egyesítésével ültették át az anyagba: a számítógépes modellt 57 vékony rétegre bontva értelmezték a gép számára, amely rétegelt lemezből egyenként szabta ki a részeket. A szeletek összeragasztásával alakult ki a 120x75x80 cm befoglaló méretű, szilárd szerkezetű bútordarab. A kívánt felületet hosszadalmas kézi csiszolással alakították ki. Az asztal limitált mennyiségben került a piacra.Forrás: itt és itt.
Még több érdekesség a Design a 21. században című Alexandra kiadványban.
SHARE:

2011. március 24., csütörtök

Különleges étkezők

Szokatlan, különleges és szerintem szépséges étkezőket választottam mára a DecorPad-ról. Érdemes megfigyelni, hogy milyen nagy gonddal tervezték meg a helyiségek lámpáit - mindenhol nagyon nyomós oka van a választásnak.
SHARE:

2011. március 23., szerda

Így élnek az amerikai kreatívok

Egy atlantai fotós és designer/stylist felesége lakják ezt a hihetetlenül gyönyörű loftot. Megint gusztust kaptam az ipari hangulatra....Forrás: design*sponge
SHARE:

2011. március 22., kedd

Dekooder: egy 16. századi ház ma

Annyira belezúgtam ebbe a gyönyörűen újrafogalmazott 16. századi házba, hogy a dekooderen kívül muszáj itt is megmutatnom! Nézzétek meg a többi képet is a ma írt posztomban.
SHARE:

Tányérok a falon

Manapság méltatlanul hanyagoljuk egyik tradicionális díszítési formánkat: a festett agyagtálakat. Pedig a színek és a kompozíció jó megválasztásával nagyon friss, üde látványt nyújtanak. És nem kell messze menni értük: nézzünk körül a vaterán, töltsük egyik reggelünket az ecserin, vagy kiránduljunk egy kellemeset Szentendrén!
Egy netkedvencem:Vatera mix zöld színben:Vatera mix kékben:Retro vatera mix:Szerintem szuper-stílusos dekoráció egy étkezőbe, és nem mellesleg költséghatékony (darabja jellemzően 1-2000 Ft).

Képek forrása: the style files, shelterness, remodelista
SHARE:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.