2011. március 9., szerda

Ma ezt kérem...

Nem újdonság a Gessi Goccia névre hallgató családja, de a tegnap kapott Baltex hírlevélből gusztust kaptam hozzá. Ha tetszik, és "spórolni" szeretnétek, rendeljétek meg az e-bay-ről.
SHARE:

4 megjegyzés

  1. ... Az ebay-en nincs garancia, a BaltexHome-nál viszont névre szóló, gyári garanciát kap a vásárló. Mellesleg a Gessi itthon általában bármilyen probléma esetén házhoz megy. Az ebay-en van ilyen szolgáltatás? Egy Gessi csapteleppel igen-igen ritkán van persze bármilyen probléma -akár egy Ferrari-nál,- de ott a kérdés- mi van, ha mégis? ...

    VálaszTörlés
  2. Ebay nem Gessi partner, a gyár elhatárolódik a fent említett portáltól. Előfordult, hogy magánemberek panasszal éltek a Gessinél, mert hasonló oldalakon megrendelt és kifizett termékek egyáltalán nem érkeztek meg.
    A gyár nem véletlenül választotta parteréül a Baltex kft-t, rendkívül magas színvonalon, hozzáértő munkatársak segítik a vásárlókat, természetesen gyári támogatással!

    Urda Csaba
    Gessi magyarországi képviselő

    VálaszTörlés
  3. Valóban, mindenkinek azt javaslom, ha biztos, gyors utógondozást és szervízt szeretne, mindenképpen a magyar forgalmazót keresse fel.

    Az ebay virtuális piacon (és mint ilyen, semmilyen gyártó cégnek nem partnere) hirdető AQUADECOR forgalmazó ebayes visszajelzései alapján (az elmúlt 12 hónapban 234 pozitív és 2 semleges) én személy szerint, nyugodt szívvel rendelném meg a csaptelepet.

    Az EU-nak (na és az Internet adta lehetőségeknek) köszönhetően a fogyasztók számára kinyílt a világ, és lehetővé vált a közös piac minden országából a lehető legjobb ajánlatot kiválasztani. Így már nem csak a magyar, de az egész világ akciós termékei elérhetőek számunkra.

    Én gyakran élek ezzel a lehetőséggel, személy szerint sokszor vásárolok az Interneten tapétát, háztartási gépeket, elektronikus berendezéseket (legutóbb egy 110 cm széles üveg{!} zuhanyajtót) nem egyszer a magyarországihoz képest fél áron. A garancia természetesen ilyenkor is él - az ajtóhoz például elfelejtettek mellékelni egy mágneses vízzáró lécet, amelyet (sűrű bocsánatkérések közepette) rögtön postáztak Németországból. Tudni kell, hogy ezeknek a cégeknek is nagyon fontos a reputáció, ezért nagyon is odafigyelően kezelik az ügyeiket, a vevőreklamációkat.

    Az ebayen, és más Internetes aukciós oldalakon (akár a magyar Vaterán) csak kellő körültekintéssel szabad vásárolni. Mindig ellenőrizzük az eladó statisztikáit, az elégedett (vagy elégedetlen) megrendelők számát, és személyes kommentjeit. Még így is marad rizikó, és mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy vállalja-e, megéri-e az árkülönbség. Éppen ezért, mint lakberendező, én soha nem javasolhatom ezeknek az oldalaknak a használatát. Ezen a fórumon viszont nem csak a hivatalos, hanem a magánvéleményem is terítékre kerül. Nem csak a szakmai, hanem személyes tapasztalataimat is megosztom az érdeklődőkkel.

    Egy csaptelep bonyolult szerkezet, és valóban, ahogy Betlehem Csaba is írja, még egy luxuskategóriájú termék is meghibásodhat. A javíttatást Olaszországon keresztül intézni bizonyosan bonyolult feladat a távolság, na meg a nyelvi akadályok miatt is.
    A piac globalizációja - szerintem - nem jelent komoly veszélyt magyar forgalmazóknak, hiszen például egy csaptelep esetén általában garnitúrában gondolkodunk, egy-egy esetleg külföldön talált akciós termék pedig még nem jelenti azt, hogy a további darabokat ne a helyi kereskedőnél vásárolná meg az ember. Éppen ebből kiindulva gyakran az ilyen vásárlások többletforgalmat generálnak.

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.