2011. április 30., szombat

Hétvégi matiné

Ezt a hétvégét Mátyás egy rusztik-high tech holland tanyán tölti csirkék, cicák és kutyák társaságában.
Forrás: sköna hem
SHARE:

2011. április 29., péntek

Játékos kanapé Olaszországból

Az olasz bútorkészítő Campeggi játékos ülőalkalmatossággal rukkolt elő, aminek lényege, hogy mindig az aktuális igényekre alakított formában képes szolgálni a lakókat: ha kell, mint kanapé, ha arra van szükség, két fotelként működik, de zárt formájában akár alkalmi babaágynak is megállja a helyét. Volt idő, amikor minden pénzt megadtam volna egy ilyen darabért...:)
SHARE:

2011. április 28., csütörtök

ANTHROPOLOGIE: amerikai lakberendezés

Csodálatos lakberendezési bolthálózatra bukkantam egyik kedvenc blogom, a the style files segítségével. Az Anthropologie elképesztően szép színes szőnyegeket kínál sok méretben, de gyönyörűek a lámpái, humorosak és vidámak az ülőalkalmatosságai, és nem is sorolom tovább: érdemes inkább elkalandozni a kínálatában.Kedvenceim ezek a színes szőnyegek, most azon gondolkodom, mi a legegyszerűbb módja a megrendelésüknek. Egyelőre nem jut eszembe jobb, mint izzítani az USA-ban élő barátokat (Dettykém, készülj...:)), de ha van jobb tippetek, kérlek osszátok meg velünk!Kifejezetten imádom ezt a színesre párnázott rusztikus széket is, ami több színvariációban kapható.Cuki, színes kerti székek.Nézzétek ezt a virágba borult lámpaburát!Előre készített, nagy méretű, antikolt tükör-kollekció.Csodálatos, előre varrt függöny kreációk:Teljes extázisba kerültem. Olyan igazságtalanság, hogy Magyarországon nem elérhetőek ezek a gyönyörű darabok!
SHARE:

2011. április 27., szerda

Kanyargós Svédpadló - Boleflooer

Nagyon jópofának találom a holland Bolefloor padlóját, amelyet a kanyargós találkozásoknál fózoltak, ezzel kihangsúlyozva a fa természetes íveit.
SHARE:

2011. április 26., kedd

Egy kis referencia: látványtervek

Múlt héten elkészültek az éppen futó munkám egybenyitott nappali-konyha-étkező teréről készült látványtervek.
Fent az étkező és a falba süllyesztett, kicsi ki-be ugró, fehérített tölgy négyzetekből összerakott ajtókkal tervezett beépített könyvespolc látható. Alul a vele szemben lévő fal, amelyen feketére pácolt vintázs tálaló-komód, rajta két állólámpa kapott helyt. A párosával különböző székek, köztük az eredeti Jacobsen Serie 7 székek már megvannak, pedig még egy kapavágás sem történt...:)A nappaliban a "médiakomód" rejti a bioetanol kandallót, amely - dekorációs célból, hiszen igazából nem igényli - Sicsis mozaikkal borított kamukéményt kapott.A konyha nagyon letisztult, minden sallangtól mentes. A magasfényű fehér frontokat és az inox felületek hűvös hatását a csupasz téglafal melege ellensúlyozza. A pult enyhén strukturált felületű, szürke kompozitkőből készül.A sok fényes front és a fehér szín megengedi, hogy fekete táblafestékkel kenjük le a pult mögötti egyik falat. Erre - az elérhetetlen helyeken - fehérrel szépen felfestett receptek kerülnek majd, máshol pedig krétával, a háziak saját kreációi.Öröm a munka, amikor a megrendelő és a lakberendező ízlése maximálisan egybeesik...:)
SHARE:

2011. április 25., hétfő

Éljen a Húsvét! :)

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok, na meg sok locsolót és még több tojást!
SHARE:

2011. április 24., vasárnap

Hétvégi matiné

Mátyás a hétvégét Párizsban tölti, egy aprócska garzonban a Montmartre tetején.Forrás: freshome
SHARE:

2011. április 23., szombat

Dekooder kabalababa kerestetik!

Tervezz kabalababát a dekooder-nek!
A dekooder csapata úgy döntött, hogy nem csak virtuálisan, de fizikálisan is legyőzi az országhatárokat, ehhez pedig egy szerethető kabalafigura tervére volna szükségünk.
A zsűri által kiválasztott, három legjobbnak ítélt pályázatot megszavaztatjuk a közönséggel, a nyertes pályázat babája legyártásra kerül, és világ körüli útnak indul. Ígérjük, hogy a kiválasztás, és az egész utaztatás nagy hírverést kap, így ez remek lehetőség kezdő tervezőknek, hivatásos varrónőknek, vagy a pálya irányába kacsintgató hobbikreatívoknak tehetségük megcsillantásához.
Részletek ITT. Hajrá!
SHARE:

2011. április 22., péntek

Inspiráló teraszok

Mi (leginkább Dani) már februárban elkezdtünk gyúrni a nyárra. Kilátogattunk Vácra az antikosokhoz, beszereztünk néhány növényültetős tárgyat, mint pl. egy faládát, vagy egy beton kaspót. Igaz, itt egyelőre meg is állt a történet, az új kincsek üresen várják, hogy igába hajtsuk őket. Addig pedig gyűjtjük az inspirációkat. :) Képek: house to home
SHARE:

2011. április 21., csütörtök

Esprit lámpák

Véletlenül találtam rá az Esprit lámpákra. Hetek óta keresem a tökéletes világítást az egyik "lakásomba", amikor - végre kikapcsolódva - moziba menet a Mammut egyik éttermében rábukkantam! :) Most megosztom Veletek a kollekció néhány darabját.
SHARE:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.