2011. április 22., péntek

Inspiráló teraszok

Mi (leginkább Dani) már februárban elkezdtünk gyúrni a nyárra. Kilátogattunk Vácra az antikosokhoz, beszereztünk néhány növényültetős tárgyat, mint pl. egy faládát, vagy egy beton kaspót. Igaz, itt egyelőre meg is állt a történet, az új kincsek üresen várják, hogy igába hajtsuk őket. Addig pedig gyűjtjük az inspirációkat. :) Képek: house to home
SHARE:

4 megjegyzés

  1. Szia Petra, szeretném a fából készüt teraszunkat fehérre festeni. Teljesen, a padlót is. (kinéztem hozzá egy fehér bútort, lőttem egy fehér-pink gyönyörű terasz szőnyeget, és a fal is pinkes színű lesz). De a család férfi tagja szerint örűltség a padlót fehérre festeni, mert túlzottan visszaveri a napfényt, a festés közben beleragadnak majd a bogarak, és egyébként is ronda lesz. Mit gondolsz? És ha mégis fehér lesz, milyen fafestéket érdemes használni kültérre? Jó lenne olyan, ami védi a fát, és nem csúszik, ha vizes lesz a padló.

    VálaszTörlés
  2. Szia modorka! Szerintem nem hülyeség, állati izgin hangzik. Van egy kifejezetten padlófestésre ajánlott termék, ami elég strapabíró, direkt hajópadló (és beton padló) festésére lett kifejlesztve. Fontos, hogy - kültéri használat esetén - előtte alapozd le a fát megfelelően, aztán vidd fel két rétegben a festéket. Itt a link: http://supralux.hu/termekek/zomancfestekek/supralux-garazs-beton-es-padlofestek HAJRÁ (és küldhetnél fotót!!!! :)

    VálaszTörlés
  3. Hu, nagyon köszi, Petra!! Ma elkezdték lecsiszolni. :) Ha kész lesz, küldök képet mindenképpen. :)) Remélem szép lesz. Ha lenolajat kenünk a fára az jó? vagy kérdezzem meg a festékboltost?

    VálaszTörlés
  4. Vannak spéci kültéri olajak, amik jobbak, mint a lenolaj. Az American Wood Oil-t Magyarországon az Aaron Parkett forgalmazza (http://parketta-padlo-intarzia.hu/). Mondta már valaki, hogy kicsit nehézkesek, keresd Pocsai Istvánt, ő biztosan segítőkész a témában! Egyébként ennek az olajnak van tudtommal színező rendszere, tehát tudod fehéríteni is a padlót!

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.