2011. május 31., kedd

Új Calligaris szék: Basil

Egy bazsalikomlevél ihlette az olasz Calligaris bútorgyártó új székét, amelyet a nevével ellentétben szintén olasz - Mr Smith Stúdió tervezett. A szék egy teljesen újrahasznosítható (és 35%-ban már elve újrahasznosított anyagokból) álló, hőre lágyuló polimerből, a restilon nevű anyagból készül. A 2011-es milánói vásáron mutatkozott be a nagyközönségnek.
Bár nem tűnik túl kényelmesnek, nekem nagyon tetszik. És azért ki is kéne próbálni, mert a Calligaris székek mindig meglepetést okoznak. Forrás: designboom
SHARE:

2011. május 30., hétfő

Mozaikos kicsi fürdő

Tündéri kis fürdőre és WC-re bukkantam a francia Déco-Design oldalon. A kis osztású mozaikcsempe optikailag növeli a teret, amelyre még a felületkezelés is rájátszik: az irizáló fényesség bizonytalanná teszi a határokat, ezzel tágítja a helyiséget. De nem csak ezért szeretem, hanem mert ott figyel nagy kedvencem a carrarai márvány (hatású burkolat) is. Nagy szívfájdalmam volt, amikor - kábé fél éve - egyik megrendelőm visszadobta a hasonlóra tervezett fürdőszobát (csak én fém hatású mozaikot használtam), mert hidegnek találta. Ami persze jogos. De akkor is szép! :)Hogy csinálnék ilyen fürdőszobát?
1. Vennék 40.500 Ft/m2-ért fémmozaikot a DUO Color-nál. (Ha nagyon szűkös a keret, akkor a Vaterán értékesítő kínai kontaktot vetném be, akinél fele ennyiért is van - de változó mennyiség - üssétek be a vaterán az "üvegmozaik" keresőszót! Lehet, hogy épp nincs kirakva fémmozaik, de a raktárban találtok :-)). Nézzétek, például ITT most találtam hasonlót 8800 Ft/m2-ért!
2. Vennék 6.500 Ft/m2-ért igazi carrarai márványt a BAUHAUS-ban (ha még lehet kapni, itt is változó a kínálat), vagy 13.000 Ft/m2 körül a márványra megszólalásig hasonlító, de annak összes rossz tulajdonságát (érzékenységét a savakra, lúgokra) mellőző Porcelanosa burkolatot az Aqua Saniternél.
3. Ugyancsak az Aqua Saniternél venném meg a különleges NOKEN csaptelepet.
SHARE:

2011. május 28., szombat

Hétvégi matiné

Mátyás egy olyan 51m2-es otthonban tölti a hétvégét, ahol a kis alapterület ellenére sikerült két hálószobát bevarázsolni. Nyilván ezt nem lehetett kompromisszumok nélkül megoldani, az étkezési funkciót mindössze egy pultocska szolgálja ki. Életstílusunktól függően ez tökéletes megoldás is lehet... Forrás: Marie Claire Maison
SHARE:

2011. május 27., péntek

Ma ezt kérem: Bocci lámpák

Az olaszos hangzása ellenére kanadai gyártó, Bocci gyönyörű gömblámpáiba első látásra beleszerettem. Andinak küldöm őket, aki étkezője fölé egyszerű, "kevés vizet zavaró", ámde izgalmas formájú fényforrást keres.
SHARE:

2011. május 26., csütörtök

High tech és a giccs: Hurtado Residence

Ha azt halljuk egy enteriőr high tech, akkor valami nagyon letisztult, nagyon minimál otthont képzelünk el, menteset minden dekorációtól, telepakolva viszont betonnal, inox-szal és műgyantával.
Ezt utóbbiak természetesen nem hiányoznak Mark Tracy Hurtado Residence nevű házából sem, letisztultnak mégsem mondanám. Tele van ugyanis teljesen felesleges, szerkezetileg láthatóan nem indokolt ki-be ugrásokkal, amelyek dekorációs és világítási célokat szolgálnak. Nekem ezek a lila fények, a felhasznált kárpitok, a - szerintem ronda - festmények az egész házat cukorszirupos giccsé varázsolják. Ezzel pedig megmaradt a stílusra jellemző ridegség, ugyanakkor mentes az - általam olyan nagyra értékelt - egyszerűségtől és letisztultságtól. A kecse sincs meg, a káposzta is eltűnt... :) Ettől függetlenül látványos képek következnek.
SHARE:

2011. május 25., szerda

Kőfal kicsit másképp

Egy képzőművész lakik abban a házban, ahol ez a fal is található. Természetesen a fal sem lehet kommersz, kövön kívül szépen megkomponált ritmusban üveg és kerámia is beépítésre került.

Forrás: mixr
SHARE:

2011. május 24., kedd

Meltino Bar és Launge

A LOFF, egy portugál világítási és építészeti iroda készítette el a Meltino Bar és Lounge bár dizájnját a portugál Bragaban. A magyar plázákba bár- és boltszigeteket tervező irodáknak van még hova fejlődniük...:)
SHARE:

2011. május 23., hétfő

Minikonyha

Ezt a kis konyha-szigetet, amely zárt állapotában 1m2 helyet foglal, a német Kristin Laass és Norman Ebelt dizájnerek tervezték. Leképesztően okos találmány, amely nem csak letisztult esztétikájával, de praktikus, minden funkciót tartalmazó dizájnjával is kiemelkedik társai közül.
Zárt állapotában konzolasztalként funkcionál.A tárolást is megoldja.Íme a kis hűtő:És a sütés funkciót sem kell nélkülözni:Természetesen mosogató is van benne.Egyszerű mozdulatokkal széttolható.
SHARE:

2011. május 21., szombat

Hétvégi matiné

Mátyás is Franciaországban tengeti napjait. Ezen a hétvégén Angouleme-ben, egy 1870-ben épült kőházban, ahol a megszokott szürkés-pasztelleket egy kis rikító narancssárgával dobták fel.Forrás: AD
SHARE:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.