2011. május 9., hétfő

Endrédi Antikvitás és Vintage Chic

Szombaton egy rövid látogatás erejéig kilátogattam a MAXCitybe feltérképezni, hogyan sikerült a grandiózusra beharangozott Design+ kiállítás.
Bár unom már a paraszt megmondóember szerepét, tőmondatokban összegzem a véleményemet.
A szervezés jó volt: a bejáratnál információs pultokat állítottak fel, a hostessek kis térképet adtak, és kedvesen eligazítottak a helyszínek és programok között. Sajnos azok elvesztek a nagy épületben, emiatt a hangulatban nem éreztem nagy különbséget egy átlagos hétköznapnál - talán csak annyi, hogy némileg többen voltak.
Látszott, hogy az egyes kirakatoknál, installációknál a meghívott iskolák diákjai valóban kitették szívüket-lelküket. Próbáltam előkeresni, melyik kirakat kihez tartozik, de nem találtam egyértelmű jelzést sehol.
Mérges vagyok az elkényelmesedett MAXCitys őslakosokra, akik - többnyire - arra se vették a fáradtságot, hogy az alkalomra a kirakatukat megdizájnolják valahogy. A programra való készülődés legtöbbjüknél kimerült egy, a rendezvény alatt igénybevehető százalékos kedvezményben (ami azért nem rossz, de ennél kicsit több energiát is beletehettek volna).
A külsős "vendégek", akik csak a kiállítás ideje alatt mutatták be portékáikat nem voltak valami sokan. Akik viszont ott voltak, azokat imádtam!!! :)
Két lelkes fiatal gárdát emelek most ki, akik összenőve mutatták be portékáikat (csodálatos aláfestést kapva a Kilim szőnyegeitől): a nálam már korábban bemutatkozott Endrédi Antikvitást és a Vintage Chic-et.
A koncepció elég hasonló: régi bútorok kapnak új ruhát, sokszor még az eredetinél is különlegesebb módon. A Vintage Chic darabjai jellemzően klasszikusabbak, elegánsabbak és némileg pompázatosabbak is az Endrédi daraboknál. A régi kincsek nagyon finom ízléssel és sok kézimunkával, csodálatos minőségben kerülnek felújításra, mint például ez a fehérre festett gyerekágy.Vagy ez a csodálatos szalon-garnitúra. Az Endrédi Antikvitás bútorai rusztikusabbak, a régi bútorok modern felfogásban kerülnek felújításra, és több, saját tervezésű darabbal is jelentkeznek.
A hagyományos art deco fotel hímzett zsákvászon huzatot kapott, karfája pedig szürke lett.
Kékre antikolt régi láda, és egy új, saját tervezésű ülőke.A saját kollekció többi daragja a sok fiókos alacsony komód, ülőkék és bortartó. A rusztikus hangulatot a kézzel előkészített és festett felület adja.Bátrabbaknak egy csajos pink mini fotel.Az Endrédi Antikvitásnak kifejezetten profilja a megrendelő igényeire szabott bútorok készítése, bármilyen választott színben, de a Vintage Chic is szívesen segít a megfelelő antik bútorok felkutatásában, és stílusos felújításában.
SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!

© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.