2011. június 21., kedd

Az olvasó képei: Modorka terasza

Teljesen oda-vissza voltam a boldogságtól, amikor a majdnem kezdetektől állandó olvasóm Dorka (alias Modorka) elküldte fényképeit a néhány párna és növény híján csak majdnem kész teraszukról!
Akkor értesültem az átalakítás terveiről, amikor egy terasz inspirációs bejegyzésemnél Dorka kikérte véleményemet, melyik kültéri fafestéket ajánlanám padló festéséhez. "Azzal a beton padlófestékkel [kentem le], amit ajánlottál. Nagyon szívta magába a
fa, úgyhogy végül dupla mennyiség kellett, mint egy normál felületre
ahhoz hogy kétszer át tudjuk kenni vele (kb. 50 ezer Ft-ra jött ki a 25
nm), de úgy tűnik, hogy tényleg nagyon jó kis ellenálló réteget képez
rajta. Persze erről igazából majd a tél után tudok beszámolni. A
napot nagyon bírja, szuper jól takarítható, és nem csúszik. Amit én
még megcsinálnék, ha most kezdenék neki, hogy fatapasszal bekenném a
réseket (csak pár hete tudom, hogy létezik ilyen), mert a fehér szín,
eléggé kiemelte a fa hibáit, a repedéseket, töréseket. De ez igazaból
már csak az én perfekcionizmusom, szerintem rajtam kívul senkinek nem
tűnik fel :) A korlát sima olajfestékkel lett lekenve."Ha a blogomnak csak fél százalék köze van ahhoz, hogy ez az újlipótvárosi vidám-vagány, szuper-trendi oázis elkészüljön, már megérte annyit írni!!!! GRATULÁLOK!!!
SHARE:

10 megjegyzés

  1. Nagyon szép lett! Mi is az a beton festék, amit Modorkának ajánlottál? Nyitott teraszhoz is jó lehet?
    Szeretném tudni a szőnyeg lelőhelyét is!
    Micsoda trópusi hangulat, őrület :-))))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tuti!! Állati vagány, ugyanakkor letisztult, biztos kézre és ízlésre vall. Gratulálok mindkettőtöknek!
    Mondjátok, hogy az egész ház nem ilyen színű, csak ez a része! Nem mintha baj lenne vele, csak ha van ilyen színű ház az Újlipótvárosban, akkor a) megeszem a kalapom; b) azonnal meg kell mutatnom a lányomnak!

    VálaszTörlés
  3. Petra, nagyon köszi!!! sokkal több, mint fél :)
    Joie: A szőnyeg lelőhelye Bécs (a vonaton utazott velünk:)), illetve Párizsban láttam a párját, de a Buttlersben (legalábbis a Mammutban) nagyon hasonlót lehet kapni, ráadásul mindössze 4000 forintért.
    Country komfort: sajnos csak ez a része, egyébként a mienk a legrondábbsárga ház egész újlipótban :) viszont még a Pozsonyi útról is látszik, úgy vírit :)

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörű lett a terasz,bár én a pink és rózsaszín színnel hadilábon állok.De ebben a lakásban (teraszon)szívesen élnék.:-)
    Viszont áruljátok el ilyen csuda kovácsoltvas kisasztalokra hol lehet szert tenni??Köszi ha válaszoltok Üdv!Tünde

    VálaszTörlés
  5. Szia Tünde, régen a Paulay Ede utcában, rögtön a Liszt Ferenc tér után, a fodrász mellett volt egy kis kávézó, marokkói beütéssel, ahol minden bútor eladó is volt. Ez onnan származik, nem tudom meg van-e még a hely. De nagyon hasonlót lehet kapni itt: http://www.marrakesh.hu , meg a GOAban is lattam neha (http://goahome.hu/), de gyanitom ott sokkal dragabb...

    VálaszTörlés
  6. Ez gyönyörű!!! Engem is a szőnyeg lelőhelye érdekelne - bár megnézem a Buttlersben is - de meg tudnád mondani, Bécsben pontosan hol lehet kapni?:)
    Köszönöm, Barbi

    VálaszTörlés
  7. Szia Barbi, a lelőhely: http://www.neubaugasse.at/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=130&Itemid=55 , de nem ajánlom, teljesen kiszívta a nap, ugyhogy én sajnálom a rááldozott 35 eurot. Bár a visszáját még jövőre használhatjuk. :) Az IKEA napelemes(!) lámpáknak is eltünt a színük. Ha ilyet vesztek feltétlenül őrizzeték meg a blokkot, és nyár végén jól vigyétek vissza :) És sztem a festékből is mehet nyugodtan még egy réteg, azt továbbra is nagyon ajánlom, tényleg jól bírja a strapát.

    VálaszTörlés
  8. el se hiszem, hogy volt nyár...

    VálaszTörlés
  9. Ezek szerint nem csak én szívtam meg a teraszra tett szőnyeggel... 2 hét alatt eltűnt a színe gyakorlatilag, pedig baromi jól nézett ki...
    Mindenesetre modorkának mondom, hogy szerintem is nagyon klassz kis teraszt csinált, Petrának pedig, hogy ez tényleg nagyon jó érzés lehet, mikor egy tanács ilyen jól sül el! :)

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.