2011. július 1., péntek

Nagyon szép lesz a Margit híd

Őszintén szólva eddig nem annyira ástam bele magam a Margit híd rekonstrukciójába, annak ellene, hogy itt lakom mellette... Igaz, időről időre felkaptam a fejemet, amikor egy újabb szép részlet került a helyére.Például, amikor láttam, hogy nem a levett, világháború utáni korlátokat helyezik vissza, hanem az eredeti, 1876-ban felavatott híd díszes darabjainak utángyártását.
Ilyen volt:Ilyen lett:De akkor is örömködtem, amikor a szépséges, eredeti, párizsi mintára öntött lámpaoszlopokat megláttam.A pesti hídfőnél kis kilátó épült.De amiért egyáltalán eszembe jutott, hogy írni szeretnék róla, az a Zsolnay metrócsempe. Nem tudtam, hogy ezzel a gyönyörű burkolattal fogják borítani a hídfőket, és majdnem karamboloztam, úgy elámultam, milyen szép lett!!!Talán ez az utolsó alkalom, hogy ilyen tisztán látjuk... Ugye nem ez a sors vár rá?Mindenesetre gyalogosan is körbejártam a terepet, és láttam, hogy az összes átjáró csodálatos új ruhát kapott!És nem fejezhetem be a beszámolómat anélkül, hogy ne tennék említést a míves kőmunkákról!Divat most szidni minden közbeszerzést, és a munka üteme is nyilván hagy némi kívánnivalót maga után, de nem éri meg? Itt a szakemberek - amennyit eddig láttam belőle - remek munkát végeztek. Köszönjük!

Fényképek: saját és itt, meg itt
SHARE:

8 megjegyzés

  1. Hadd lelkendezzem, hogy végre van valaki, aki a publicitást vállalva nem fikázza a hidat. Szerintem is nagyon szép lesz / lett; és nem giccses, mint azt állította a bringás szövetség elnöke.

    Úgyhogy hurrá, hurrá a poszt és a híd miatt!

    VálaszTörlés
  2. Igen, szép. De azért nem bírom magamban tartani: http://boxer28.blogter.hu/439018/olcsobb_volt_a_hoover-hidat_felepiteni_mint_a_margit_hidat_felujitani
    Vagy inkább én is csak legyintsek?!?

    VálaszTörlés
  3. Fogalmam sincs, mennyibe kerül megépíteni egy hidat. Felőlem mondhatnának 10 milliárdot, vagy 70-t, nem tudnám megmondani, melyik az irreális... Szóval erről nem is nyilvánítok véleményt. Csak, mert egy valaki azt írja, mi mennyi, még nem hiszem el. Csak ha több konkrétumot olvasok, ha költségvetéseket látok a saját szememmel. Amit tudok, hogy nem éppen a tervezett időben adják át, és nem lesz rajta annyi biciklis út, mint mondták. Ez viszont gáz. Azt meg örömmel üdvözlöm, hogy eztán babakocsival nem kell átverekednem magam egy alagúton, miközben sok "segítőkész" magyar fiatalember siet el mellettem a lépcsőn...

    VálaszTörlés
  4. Én is nagyon örülök az új Margit-hídnak! :) Költségvetést nem tudsz olvasni, mert bár közpénzről van szó, eddig sem az önkormányzat, sem a kivitelező nem adta ki az adatokat. puszi :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon nehezen készül a híd de napról-napra szebb lesz, tényleg igazad van, hogy örülnünk kell minden szépen és igényesen megvalósuló részletnek. A metró csempék a kedvenceim, szinte hihetetlen, hogy ezt is visszaburkolták.
    Már többektől hallottam-olvastam, hogy nagyon tetszik a burkolat. Talán új divatot is teremt,
    lakáson belül is szép lehet. A lábazat is újra trendi és egy szép Zsolnay kerámia...

    VálaszTörlés
  6. Én is egyetértek, Petra! Ki is megyek és megnézem közelebbről, kösz az ötletet.

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm, hogy írtál róla! Vigyázok a hídra :)

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.