2011. augusztus 1., hétfő

Asztal Laminammal

Ha a tegnapi Hétvégi matinés asztal megtetszett, és gondolkodtál hasonlón, elmondom, hogyan készíthetsz magadnak egyet akár házilag.
Végy egy régi paraszt asztalt (vagy új készítésűt pl. Vácott). Ha szeretnél hasonló, gazdagon díszített esztergált lábat, akkor keress fel egy asztalost, a lábakat pedig gyártasd le kép alapján (pl. itt).
A vékony asztallapot egy különleges burkolat (!) felhasználásával kapjuk meg. A PointZero kínálatában megtalálható, olasz Laminam kőpocelán lapok mindössze 3 mm vastagok, amelyek hatalmas, 3x1 méter kiszerelésben kerülnek forgalomba, egy üvegvágóval kényelmesen megmunkálhatóak, a hátoldalukra erősített hálónak köszönhetően pedig extra erősek és rugalmasak. Nagy nevű olasz bútorgyárak (például a Calligaris) kínálatában már megtalálhatóak a Laminammal készült asztalok. Számtalan gyönyörű színből válogathatunk, vagy maradunk a fehérnél.
Hajrá!!!
SHARE:

3 megjegyzés

  1. Szia,
    nagyon tetszik a blog, minden nap rá szoktam nézni. A hatalmas kerámia lap pedig felkeltette az érdeklődésem egy DIY projectre:) Azt hiszem elég sok gyártó készít ilyeneket, nem tudod, hogy melyik lehet a legolcsóbb, és hol érhető el. Amit én hívtam az olyan árat mondott, hogy annál még egy Kauker Szilvi féle kézzel gyártott megoldás is olcsóbb:)
    Köszi Zoli

    VálaszTörlés
  2. Szia Zoli! Köszönöm!!! :) Nos, valószínűleg Szilvi cementlapjai általában olcsóbbak lesznek. De hát nem lehet összehasonlítani, mert másra jók. Ennek az a lényege, hogy 3 mm vékony, és 3x1m táblában kapható. (Az erősebb, konyhapultnak maximálisan alkalmas darab 7mm vastag, ez két 3mm-es tábla összeragasztva, köztük egy speciális hálóval), azaz sokoldalúbb felhasználást tesz lehetővé, ráadásul a felülete minden vegyszernek ellenáll. Nagyon sok féle színben és mintával kapható (a minimalisztikus egyszerű felületektől a rozsdás vaslapnak látszóig). A PointZero (http://pointzero.hu) forgalmazza, de 12-15 ezer forint/m2-nél szerintem nem lesz olcsóbb. Hívd fel őket!

    VálaszTörlés
  3. Szia!

    Nálad olvastam mindenféle konyhapultokról, nagyon jó összefoglaló volt.
    Ajánlottad a kompozitot, ami neked is van, de ezt a Laminamot is.
    Melyik olcsóbb, mert a kompozitnál 100ezres árat említettél, arra azért nincs büdzsénk, de szeretnék valami tartós, szép konyhapultot. A fa tetszene nagyon, de a kényessége miatt lemondok róla.
    Előre is köszönöm, ha válaszolsz.

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.