2011. augusztus 31., szerda

Még mindig NYC: High Line, park a sínek között és a Chelsea Market

Már az eddigi bejegyzéseimből is kiderülhetett, nekem New York nem azért a kedvenc városom, mert vannak felhőkarcolói. Bár a 5th Avenuenak is megvan a maga lélegzetelállító atmoszférája, ami órákra beszippant, az én kedvenceim a kis sorházas, bohókás környékek: East Village, Greenich Village, a fiatal és wamp Meatpacking District, a bulis Soho, vagy a szárnyaikat próbálgató dizájnerek székhelye, a Noho. Szerintem sokan nem is sejtik, ezek milyen hangulatos és barátságos környékek, mennyi szuper-érdekes látnivalóval, kulináris ígérettel.2009-ben adták át a New York City High Line-t, az 1930-as években épült ipari vasúti felüljáró átalakításával létrejött parkot, amely a Meatpacking Districtből indul (a legmenőbb partykat jegyző The Standard Hotel alól) és 2,3 kilométer hosszan fut végig Chelsea felett, a házak között. Csomó izgalmas történés van itt: mozgó és fix padokon lehet pihenni, a szándékosan kialakított vízátfolyásokon élmény mezítláb sétálni, a barátok az utcákra és a Hudson folyóra néző hangulatos kilátókon trécselnek. Kedvenceim azok a részek, ahol egy-egy forgalmas utca felett lehet ülni, és szemből nézni az elhaladó autókat.Ilyen volt:Ilyen lett:Néhol, a házak között, optimális az akusztika, itt privát koncerteket élvezhetünk.Egy kis tipp: nem is "szállhatunk" le jobb helyen, mint a Chelsea Market, ahol muszáj talponállva friss osztrigát és homárt vacsorázni!!!...:)Papírtányéron szervírozva, műanyag evőeszközzel fogyasztva. :)És majdnem lehagytam a mai meglepetést!!! Az itteni taxiknak érintőképernyős kijelzőjük van, amelyiken akár térképen követhetjük az útvonalunkat, vagy nézhetünk műsorajánlókat, reklámokat. Itt láttam egy interjút a Fitz and the Tantrums-sal, gyorsan el is mentettem a nevüket, mert bejött a diszkós pörgés. Vigyázat, fülbemászó! :)
Forrás: saját képek, feljavítva néhány arch daily professzionális fotóval.
SHARE:

4 megjegyzés

  1. Szia Petra!

    NYC-ről bármi jöhet mindenevő vagyok, de ahogy te tudsz mesélni-írni róla... Szinte kedvet kap az ember és már repülőre is ülne :)
    Klasszak a fotóid is, biztos adott a sogórod egy pár leckét:)

    VálaszTörlés
  2. anré: párizsban is van ilyen, biztos tudod, csak mondom:) http://europeforvisitors.com/paris/articles/viaduc-des-arts.htm,
    http://www.paris-walking-tours.com/promenadeplantee.html

    úgy tudom, az aljában kezdő dizájnerek, iparművészek kaphatnak 1 évre kedvezményes bérlési lehetőséget kiugrásra. így állandó a forgás. de ez egy 5 évvel ezelőtti info:)

    VálaszTörlés
  3. Jaj, Petra! Nekem még soha sem volt olyan szerencsém hogy ottragadjak valahol, nagyon jó lehet ez a terven felűli csavargás, nézelődés, időtöltés!
    Használd ki minden percét mert egy kicsit mi is ott vagyunk veled, lapulunk a zsebedben és onnan kukucskálunk.

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok! Köszi a sok pozitív kommentet! Igazság szerint a legjobb képeket Dani készíti (ez tehát a család vérében lehet...:)), én nem vagyok egy nagy spíler!

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.