2011. szeptember 26., hétfő

Kép kompozíciók a falon

A lakásunk otthonossá varázsolása igazán nem igényel nagy munkálatokat. A falak megfelelő felöltöztetése és egy-két párna csodákat tesz. Készítettem egy kis összeállítást, vagy inkább ötletbörzét, ha valami hasonlót terveztek.

Ha minimál otthonotokat stílusban akarjátok tartani, szabályos rendben kerüljenek fel a képek:Különleges megoldás, ha nem csak a keretezett képeket, de üres kereteket, egy órát, szép tárgyat is beletesztek a kompozícióba.Persze a képek önmagukban is jól mutatnak.Kiemeli a kompozíciót, ha falfestéssel "kijelöljük" a helyét.Egy full Ikea összeállítás. Ebből is látszik, hogy nem a bútorok beszerzési forrásán múlik az otthonunk különlegessége, hanem a mi kreativitásunkon (vagy a lakberendezőnkén...:)). Persze inkább saját képeket, vagy máshonnan felkutatott alkotásokat tegyetek a keretekbe, mert képet az Ikeából beszerezni az tényleg ciki és fantáziátlan is (egy-két beleszeretőst leszámítva, ami megesik néha).Színes falon, színes képek, a fehér dominanciája (pl. paszpartu) összehozza a kompozíciót a fehér bútorokkal. Hatásos, üde, tavaszi hangulat.Fekete-fehér, ami a bútorokkal is harmonizál. Persze kell hozzá a vidám párna és kanapé.Nagy divat (én is szertem...) a kék-fehér összeállítás. Ennek is jól áll, ha színt csempészünk a környezetébe, például párnák formájában.Mit és honnan?
Nyilván a lakás stílusától is függ, de az én nagy kedvencem a stílusok keverése. Antik és modern keretek, kicsi és nagy méretben egy-két keret nélküli kép együtt.
Egyszerű modern kereteket leginkább az Ikeából érdemes beszerezni, nekem a Ribba az egyik kedvencem. Ha megnézitek a fenti képeket, több kompozíció magját is az alkotja.Antik, régi, vagy régies képkereteket sem nehéz beszerezni. Irány a Vatera, vagy a különösen nagy kínálattal rendelkező, váci VF antikvitás.Jó képkeretezést, az eredményekről pedig várom a fotókat! :)

Forrás: itt, itt, itt, itt és itt
SHARE:

2 megjegyzés

  1. a képek is szépek, de nekem a hipnopárna a legelejéről keltette fel az érdeklődésemet! :)

    VálaszTörlés
  2. Én is elkezdtem egy hasonló összeállítást, nagyon szép, és inspiráló lett a Tied :) Az 1. összeállításról azt hittem, h a Ti otthonotokban van :))

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.