2011. szeptember 21., szerda

Konyhaszekrényen az emeletre

A kis lakások a legizgalmasabb kihívások a lakberendezők részére: a kreativitás itt felbecsülhetetlen érték, amely kőkemény hasznos négyzetmétereket spórolhat a megrendelőnek. Bár általában kis költségvetésű munkákról van szó, mégis minden garzontulajnak felhívnám a figyelmét arra, hogy a lakberendező tulajdonképpen nekik spórol, és ha körültekintően választják ki a megfelelő szakembert, a végeredmény szakemberestül-berendezésestül olcsóbb lesz, mint ha egyedül futnának neki a projektnek. És akkor még nem beszéltem arról a sok apró megoldásról, amely pénzben nem kifejezhető komfort élményt nyújt, vagy azokról az életet megkeserítő kis hibákról, amelyeket a szakember már a gondolat szintjén is kiiktat.
Ennek a párizsi apartmannak a lépcső-megoldása lett a használható tér kulcsa: a galéria feljárata egyben a konyhaszekrény funkcióját is ellátja. Szeretem és előszeretettel alkalmazom a téglát és a természetes köveket lakásbelsőkben, de itt külön díjazandó, hogy az esztétikai funkción túl a fal koszolódásának védelmét is ellátják.
Világos színek, letisztult formák és az anyagok szép összhangja tágítják a kis lakás térérzetét. Itt sikerült jó szakembert találni! :)Forrás: +mood
SHARE:

7 megjegyzés

  1. nem tudom, nekem azért egy kicsit furcsa érzés lenne, hogy a konyhaszekrényemen lépkedjek a kaják és a pult felett..jól néz ki, csak szerintem kevésbé praktikus..

    VálaszTörlés
  2. Ebből a szögből ugyan nem látszik, de azt gondolom, ott nincs pult, hanem csak szekrény (meg ha jól sejtem, a beépített hűtő). Amúgy is általában a galériára már csak zokniban mennek fel. Én ezt a részét nem tartom problematikusnak.

    VálaszTörlés
  3. Tényleg jó ötlet! Bár sok megoldást láttam már lépcső alá 1-2 kivételével mindegyik fura és félmegoldás volt. Ebben az esetben viszont a lépcső teljesen beleolvad így együtt él a lakással, és meglehetősen nagyobb lehetőségeket ad a konyhában a pakolás terén. Ez pedig egy pici lakásnál nagyon fontos...

    VálaszTörlés
  4. jó ötlet a konyhás és tetszik ahogy beleolvad a közegbe, de ugyanennyi erővel a nappaliban is lehetne a lépcső.viszont a tetőtér kialakítása is nagyszerű!

    VálaszTörlés
  5. mindig szerettem a galerias lakasokat, van bennuk valami "kuckos" :)
    Ez is tetszik, otletes, jo hangulatu lakas.

    VálaszTörlés
  6. és ha hánykolódva alszom és lerugdalom a virágcserepet, stb. (pláne én esek le!) a galériáról? a galéria olyanoknak jó, akik úgy alszanak, hogy meg se moccannak reggelig

    VálaszTörlés
  7. Már mér' esnél le? Van ajtó! Meg (edzett) üvegfal. De ha nem lenne ajtó, csak a helye, akkor se lehetne leesni. Részemről még nem láttam embert úgy hánykolódni, hogy kipréselje magát egy ajtónyi lyukon... :)

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.