2011. szeptember 1., csütörtök

Még nem repülővel: New Yorkból Párizsba

Utazásunk elején, amikor Daninak valami fontos dolga akadt, és magamra maradtam egy könyvesbolt kirakata előtt, ismerős képre bukkantam a borítók között.Valószínűleg nem kell bemutatnom a lebombázott Lánchídról készült régi fényképet, amely a "The invisible bridge", azaz a Láthatatlan híd c. könyvet díszíti. Még, ha nem is lett volna meggyőző az ajánló, akkor is megvettem volna, de miután több neves amerikai orgánum is az év könyvének választotta, nem sajnáltam rá azt a 16 dollárt.
Könnyen követhető, olvasmányos könyv, modern, jól érthető angollal, szóval, ha szeretnétek gyakorolni a nyelvet, érdemes beszerezni az Amazonról. Visz előre az izgalmas és romantikus cselekmény, egy fiatal magyar (konyári) zsidó fiú története, aki építészetet megy tanulni Párizsba, amikor kitör a második világháború. Szívet melengető magyar szavakat, helyeket és történéseket olvasni egy amerikai bestsellerben. Egyelőre a felénél tartok (760 oldalas!), és - bár az Anna Kareninával ugye nem versenyezhet - igazán tisztességes olvasnivaló. Olyan, mint egy romantikus hollywoodi film a jobb fajtából.
Így esett, hogy bár fizikai valómban még mindig itt dekkolok Manhattanben, lélekben már az öreg kontinensen sétafikálok, a Quartier Latin romantikus utcácskáin. Következzen most ezért egy fiatalos, színes-bohókás, ámde modern észak párizsi otthon, hogy ne kapjunk New York mérgezést a héten...:)Képek: mobilehomedesign
SHARE:

2 megjegyzés

  1. Szia Petra!

    Bár Párizst is nagyon csodásnak találom, nemtudom megunni New Yorkot.
    Valami felhőkarcolós high Tech-et légyszi ha van rá lehetőséged ossz meg velünk. Köszönöm előre is!:-)
    Ez a párizsi kis lakás hangulatos, de nem kifejezetten érezném azt, hogy ez egy párizsi lakás ha nem írtad volna oda. Nekem valahogy ez olyan kevert stílusú lakás.

    VálaszTörlés
  2. Tök igazad van, Reni, én is így éreztem, ezért raktam be a ház külsejéről készült képet is. Egyébként manapság a lakások is uniformizálódnak, csak úgy, mint az öltözködés. Ma egy igazi NY-i loftot raktam fel. De ez is lehetne bárhol máshol...

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.