2011. szeptember 9., péntek

A vár helyett hétvégére: borbárok Budapesten

Nagyon nem értem rá megírni a posztomat tegnap, a várban voltunk ugyanis a borfesztiválon. Ezért csak néhány gyors képre, és ajánlóra futja ma. (De jaj, milyen jól éreztük magunkat...)

Ha nem fűlik a fogad a nagy tömeghez a hétvégén (ezért rendszeresítettük mi már évek óta a szerdai és csütörtöki látogatást), viszont kóstolnál bort, látogass el a vár helyett a két kedvenc helyemre. A fenti képen látható DropShopnak már a nyitásakor is jelen lehettem, egy sarokra lakom ugyanis. Azóta is sokszor betérek, és nem csak a magyar, hanem a színvonalas külföldi kínálatot is igyekszem végigkóstolni. Még nem tartok sehol... :)
Az enteriőr nagyon friss, fiatalos, mai, ebből is látszik, hogy viszonylag jó büdzséből is lehet menőt alkotni. A polcrendszer Ikea Broder , a lámpák (némelyik nagyon fifikásan "spotosra" átalakítva), a székek egy része és a kanapé is Ikea. Egy-két exkluzívabb darab azért ott figyel: bár a pult nagy része szintén Ikea, a vendégek oldalán menő akril, van egy-két Eames szék, és néhol a burkolat is drágább. Ezek a darabok emelik az egész hely vizuális-színvonalát, na meg a sok kis ötlet. Jó itt elkölteni egy-két pohár bort, a változó falatka kínálattal körítve.
Próbáljátok ki! Itt van a Balassi Bálint utca 27-ben, a Jászaitól egy köpésre.Másik új kedvencem a Bazilika szomszédságában nemrégiben megnyílt DiVino, ahol kizárólag magyar borokat kapni, ezek viszont igen finomak. Ugyancsak guszta az étlapon található kisebb tapaszokból és falatkákból álló kínálat.
Az enteriőr itt már komolyabb koncepciót követ, a büdzsé láthatóan magasabb volt. Mindkét helyet az általam mélyen tisztelt Sütő Interior Architects jegyzi.Képek: hg és Sütő Interior Architects
SHARE:

Nincsenek megjegyzések

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.