2011. október 11., kedd

Itt dolgozunk mi

Többször is szó esett már róla, hogy bemutatom a Térkultúrán az irodánkat, csak nehezen vettem rá magam a fotózásra. De tegnap végre nekiálltam, így most következzen mindennapi munkánk színhelye, az irodánk.
Egy kétszintes lakás felső szintjén rendezkedtünk be, ahol eredetileg a nappali-konyha-étkező és egy kis WC kapott helyt. Tök üresen vettük birtokba a terepet, így gyakorlatilag mindent az igényeinkhez igazíthattunk, kivéve az elektromos kiállásokat, amelyek sajnos nem irodai használatra lettek kialakítva. Így egy kicsit több a drót a földön, mint kéne, de - őszintén mondom - ennél nagyobb hátránya nincs a térnek.A berendezés legfőbb iránya - az itt töltött időtáv bizonytalansága miatt - a költséghatékonyság volt. A kiindulási alapot a lakásunk Ikea Family Magazinos fotózásáról megkapott darabok szolgáltatták, megannyi irodás felhasználás szempontjából haszontalan darab (szőnyeg, álló lámpa, bőrfotel...), amelyet lényegi bútorokkal voltunk kénytelenek bővíteni.
Például a vaterás fekete asztalommal.
Miután a tárgyaló asztalnak már nem jutott volna másképp hely, visszavágattam a konyha parapet falából, és ráültettettem a rozsdamentes asztallapot, amelyet néhány Ikea Ekby Stiling konzollal rögzítettünk. Körülötte a székek a bécsi Interio-ból érkeztek. A konyha is Ikea. Tűzhelyre nem volt szükségünk, a helyére étkező pult került, ennek végébe pedig a nyomtatónk. A páraelszívó konnektorát egy ajándék képpel takartuk el, a hűtő tetején pedig egyik korábbi sikerünk relikviája.A lámpa aztán tényleg minimál dizájn, öt - akkor még olcsóbb - Hemma vezetékből, és öt fehér kis kampós végű csavarból készítettem saját kezűleg.Az anyagminták színes dobozokban, a katalógusok, magazinok polcokon figyelnek. Van itt minden: aukción vett festmények, projektből visszamaradt régi rádió, és még sorolhatnám...Az iroda egyik falát a spéci tapéta (na ezen kivételesen nem spóroltunk), másik falát pedig teljes egészében a "párizsias hangulatú" kilátás foglalja el. Bár mi magunk nem élünk vele, a teraszon szeretettel látjuk pöfékelni vágyó megrendelőinket is.Hát itt dolgozunk mi, a DesignOllót jegyző Bertóty Eszter és én. :)
SHARE:

8 megjegyzés

  1. Nagyon igényes, vagány! Gratulálok!!!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszik az irodátok, ha van üres munkaasztal, már megyek is...én csupa pasival dolgozom, akik nagyon tesze-toszák tudnak lenni.
    További jó munkákat ott!

    VálaszTörlés
  3. Az a bizonyos "spéci tapéta" érdekelne engem részetesebben. Köszi!

    VálaszTörlés
  4. Szia Zsu! Itt beszerezhető: http://www.tapetawebaruhaz.hu/2469-climbing-to-the-top.html

    VálaszTörlés
  5. Praktikus, színes, mozgalmas klassz!!! A poszter nagyon tetszik, sajnos a klíma és a radiátor kár, hogy "belerondít", tudom, hogy ezek szükségesek sajnos. A teraszt imádom, egy tejeskávét péksütivel tuti elfogyasztanék itt minden nap, de akár a laptopot kivive még dolgozni is tudnék ott tavasszal, ősszel, nyáron ha nem tűz oda nap. Szóval super gratula Petra!

    VálaszTörlés
  6. Hát ez nagyon szép! Gratula! Ha mindig ilyen rend van, akkor ahhoz meg külön gratulálok! A hátsó fal dekorációja tetszik a legjobban, meg a színek és az eklektika, amit bár általában nem csípek, itt nagyon rendezettnek tűnik vele együtt is a tér.
    Ismered az Officespotting.blog.hu blogot? Szerintem simán beillene oda az irodátok.

    VálaszTörlés
  7. Ügyi vagy Petra, gratula! :-)

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.