2011. október 26., szerda

Készüljünk a télre: kedvenc kandallóim

Tudom, hogy sokan szeretitek az őszt, és szentséget török azzal a kijelentésemmel, hogy én kifejezetten utálom. Azon kívül, hogy ilyenkor előkerülnek kedvenc csizmáim és kabátaim (amelyek ugye ápolnak, és eltakarnak...), és a természet is új ruhában pompázik, nem nagyon értem mi a jó abban, hogy vége a melegnek, egyfolytában esik az eső, lassan minden szürkébe borul és a levegőben az ígéret, hogy hamarosan még ennél is hidegebb lesz. Talán az évszakkal való rossz kapcsolatom javulásának első állomása volt a tegnapi, amikor a szokásos Duna parti kutyasétáltatás közben (ja, még ez is: ilyenkor naponta háromszor vakarom le a retket a dögről...) megcsapott egy még csak éppen csípős, füstösen őszszagú enyhe szél, és elkapott a vágy, hogy idén először beüzemeljük a kandallónkat.Mint látjátok a miénk egy nagyon egyszerű, saját tervek szerint készíttetett acéllemez keretes darab, amit nagyon szeretünk, és itt, ebben a lakásban nem is cserélnénk le semmire. De nagyon szeretek álmodozni arról, hogy ha másik országban, másik házban laknék, milyen stílust és fazont választanék...
Ezt mindet! :)Forrás: itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt, itt és itt
SHARE:

6 megjegyzés

  1. Szia Petra!

    Igazad van az ősz nem a legtutibb évszak, de engedd meg, hogy megvédjem. Nézd a jó oldalát: ilyenkor ahogy hűvősebb az idő, korábban sötétedik mindenki szívesebben tölti az idejét otthon. A család jobban előtérbe kerül, hosszabb vacsorák kuckós esték, társasjátékok, kártyapartik, összebújos filmnézések, nagy olvasások stb... Valahogy ez az évszak a lenyugvás a pörgös nyár után, a pihenés a lehiggadás időszaka. Ami pedig a legfontosabb ilyenkor már tudjuk hamarosan itt a karácsony ami szerintem a legcsodálatosabb szeretetteljes ünnep a világon. Az ünnepi készülődés a távoli rokonok barátok viszontlátása, az ajándékozás öröme, a gyermekeink boldogsága. Mi lehetne ennél szebb meghittebb? Egy hidegebb szelesnap után hazaérve a kandallóban a fa ropogását hallgatni, egy forró tea kiséretében a puhaplédbe belesimulva egyszerűen csodálatos. Szóval remélem megszereted az őszt, mert "Ő" máshogy színes mint a nyár:)
    A kandallók közül a coconut chair előtti tetszik a legjobban, ez a stílus a nekem fekvő, de megkell hagyni mindnek megvan a maga varázsa és egytől egyig mind szép! A tiétek is tetszik letisztul és imádom a kis kosárkát előtte:) Én a jyskben vettem egy fatárolót igaz újságtartónak árulták de nekem fatároló, fekete műbőr nagy fém csattal. Sajnos nekünk csak villany kandallónk van, mert társasház lévén kéménybekötésre nincs lehetőség, de a tűzlobogás a fa illiziója is jobb a semminél, viszont a fa ropogása hiányzik:(((
    Szép őszi napot!

    VálaszTörlés
  2. Szépek a kandallók, de engem mégis a kanapé oldalához igazított könyvespolc fogott meg. Tetejére pont ráférne a bögre forró csokim.

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Ha dögnek nevezed a kutyádat, miért tartod?!

    VálaszTörlés
  4. Szia! Ha nem érted a stílusom, minek olvasol?!

    VálaszTörlés
  5. bocsánat...
    Többet nem fogom. (ajánlani sem senkinek)
    Asszem kicsit beképzelt vagy.

    VálaszTörlés
  6. Ne haragudj, de ha ennyi volt a hozzáadott értéked a blogomhoz, hogy névtelenül vádaskodsz egy olyan témában, amiről fogalmad sincs, akkor megköszönöm, ha nem jössz ide többet. Jó volt Veled...:)

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.