2011. október 3., hétfő

Ligne Roset - Ikea hack.... :)

Múlt héten beígértem a lámpás DIY ("csináld magad") projektemet, hát itt van...
A kiinduló helyzet, hogy költözködéskor vettünk egy olcsó Ikea Regolit lámpát, hogy valami legyen a dohányzóasztalunk felett. Aztán meg beleszerettem a Lignet Roset Bloom lámpájába, de az álló változat nem elég nagy, nem az a kanapén átívelő, asztal fölé belógó típus, ami nekem kellett volna.Úgy döntöttem, megcsinálom magunknak a megfelelő lámpát, vettem hát egy fekete mennyezeti változatot.Egész egyszerűen rászereltem a Regolit drótjára. Voilá, kész a (nekünk) tökéletes lámpa.
Egyébként anyagilag sem elhanyagolható a különbség. A Bloom lámpa - dizájn darabokhoz mérten - egész jó árban van, 61.500 Ft (mondjuk, ahhoz képest, hogy mennyi anyag van benne..., de hát mi itt az ötletet fizetjük most meg). Az álló lámpája viszont kilóra és árban is húzósabb: 232.300 Ft. Ehhez képest a mi lámpánk összesen kerül 76.490 Ft-ba... És imádjuk.
SHARE:

6 megjegyzés

  1. Szia Petra!

    Nekem nagyon bejön ez a lámpa, és örömmel tapasztalom, hogy nem csak én vagyok ilyen vegyítős féle tunning mániás. Ez olyan jó mindig olyan izgatott leszek amikor meglátok valamit ami nagyon drága, és tetszik és egyből azon agyalok hogy miből lehetne hasonlót készíteni.
    Most a legújabb projectem Marco Zordan tv-s foteljából ered. A hálószobában szeretném a tv-t hasonlóan elhelyezni, arra gondoltam egy Arco Flos (utángyárott) lámpát alakítok át úgy hogy a búra helyére a led tv-t akasztom. Az ágy fejtámlája mögé középre helyezem a lámpát és belógatóm a tv-t a lábunk fölé természetesen kellő magasságban, a kábelt pedig a csőbe belehúzom. A tv és az ágy már megvan mostmár a lámpát kell csak beszereznem.
    Üdv:Reni

    VálaszTörlés
  2. Szia Reni!
    Ez egész egyszerűen istenien hangzik! Küldesz majd képet? Légyszíííííííí! :)
    P.

    VálaszTörlés
  3. Szia Petra!

    Köszönöm a lelkes biztatást! Küldök majd megígérem, csak kérem türelmed, mert még a lámpát be kell szereznem és nem túl olcsó az utángyártott sem:(
    Üdv:Reni

    VálaszTörlés
  4. Hi Petra,

    I'm Petra from Holland and i love this lamp!! What a good idea!

    VálaszTörlés
  5. szia,
    milyen súlyú az új búra? én is cserélném, de nemtom milyen súlyt bír el az állvány... ha segítenél...,
    köszi,
    Anita

    VálaszTörlés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.