2011. október 20., csütörtök

Starck: yoopune

Az ünnepelt sztárdizájner Phillipe Stark és a nemzetközi ingatlanvállalkozó John Hitchcox közös "gyermeke" a yoo Design Studio, amely luxus ingatlanok enteriőrjeit álmodja meg és kínálja a nem kispénzű megrendelőinek. Olyan nagy nevek dolgoznak a céggel Starckon kívül, mint a holland Marcel Wanders, az amerikai Jade Jegger, vagy az angol Kelly Hoppen és Anouska Hempel.

A cég 1999 óta majd az összes földrészen, számos nemzetközi projektet vitt végig. 31 ország, több, mint 10 000 otthona köthető valamiképp a nevéhez.
A siker számokban mérhető: a "yoo inspired by Starck" new york-i bérlemény-komplexum 50%-a még átadás előtt elkelt, egy későbbi belvárosi projekt 90%-át 21 nap alatt értékesítették, egy torontói hasonló projekt 66 %-át az indulás utáni ötödik órában eladták.

A yoo legutóbbi projektje Starck nevéhez köthető. Az indiai Pune városban épült yoopune projekt keretében 228 ötcsillagos lakás került kialakításra, amelyekhez olyan luxus szolgáltatások tartoznak, mint több úszómedence és wellness, tenisz és kosárpálya, tea és szivarhelyiség, stb.

A lakások mind hasonló stílust képviselnek, a fehér dominál, vidám színfoltokkal, sok a márvány, ami mellett azért megtalálható a fa, egy-egy helyiség pedig nyomokban mozaiklapot is tartalmaz, ami meleg, orientális hangulatot visz az amúgy XXI. századi pompőz térbe. Tulajdonképpen "semmi extra", nincs túlbravúrkodva, a jól megválasztott bútorok, tapéták és burkolatok viszik a dizájnt, nem az őrült nagy ötletek. Én szeretem ezt az "egyszerű" eleganciát a lakberendezésben. Nálam ez a projekt tuti-nyerő.
SHARE:

1 megjegyzés

Köszönöm, hogy írsz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© Térkultúra by Petra Nikoletti. All rights reserved.